Τον εξευτέλισε ως …υποσατράπη αυτού που έφτυνε

τον-εξευτέλισε-ως-υποσατράπη-αυτού-π-99596

Η πρώτη μου αντίδραση στη θέα του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπου κυριαρχεί η παρουσία του Φώτη Κουβέλη, ως υφυπουργού παρά τω στρατάρχη Καμμένο, ήταν αυθόρμητη. Ένιωσα την ανάγκη να πτύσω. Αλλά τα «σκάγια» γύρισαν στο πρόσωπό μου. Διότι είχα κάποτε πιστέψει ότι, ο άνθρωπος αυτός, θα μπορούσε πράγματι να εκπροσωπεί την «Αριστερα της ευθύνης» όπως διακήρυσσε ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Και τον ψήφισα. Οπότε δικαιούται, κάθε αναγνώστης μου, να με περιλούσει, με σχόλια ανάλογα με όσα έχουν γεμίσει το διαδίκτυο για την κατάντια του ανθρώπου.

Είναι πράγματι πολύ σκληρά, ανελέητα, τα σχόλια αναρίθμητων πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά πώς να τους εγκαλέσει κανείς για ασέβεια, προς το πρόσωπο ενός παλιού αριστερού, όταν ο ίδιος αυτοεξευτελίζεται με τέτοιο τρόπο; Βλέπετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αμείλικτα. Δεν ξεχνούν ποτέ. Ό,τι έχει αναρτήσει κανείς σε αυτά, μένει εκεί, για να τον συνοδεύει μια ζωή. Και από αυτό βεβαίως δεν ξεφεύγει ούτε ο κ. Κουβέλης. Ο οποίος στις 3 Μαΐου του 2015, σχολιάζοντας την ανίερη συμμαχία των ροζέ του Τσίπρα με τους κυανομέλανες του Καμμένου, είχε αναρτήσει στο twitter το ακόλουθο «τιτίβισμα»: «Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου, δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε».

Χαιρέκακος, εν τη ισχύ του, ο Αλέξης Τσίπρας, του το φύλαξε. Και τώρα του το έτριψε στο πρόσωπο. Ικανοποιώντας μεν την παράκληση του να τον κάνει «κάτι», για να μην είναι στο περιθώριο. Οπού τον έταξαν οι πολίτες μετά την κωλοτούμπα του, από κει που ήταν ο τρίτος εταίρος στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, να φτάσει να ρίξει την κυβέρνηση και να φέρει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, με τα παιγνίδια του στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά ταπεινώνοντάς τον με το χειρότερο τρόπο. Βάζοντας τον στην κυβέρνηση ως υφιστάμενο εκείνου τον οποίο δημοσίως λοιδορούσε αποστρεφόμενος.

Αντί άλλων σχολίων, απλώς ανατρέχω στον Καβάφη:

*** Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις,
(η μέρα που αφέθηκες κ’ ενδίδεις),
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,
και πηαίνεις στον μονάρχην Aρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,
και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια.

*** Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου