Πώς κάνει έτσι για άλλα 13,01 που του κόβουν;

πώς-κάνει-έτσι-για-άλλα-1301-που-του-κόβουν-103733

Σήμερα θα παραδώσω τη στήλη σε έναν αναγνώστη, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιεύω, αλλά παραμένουν στη διάθεση παντός έχοντος νόμιμο ενδιαφέρον. Είναι ένας άνθρωπος που συνταξιοδοτήθηκε από δημόσια θέση, από την όποια δεν κατάφερε να δημιουργήσει περιουσία, όπως άλλοι συνάδελφοι του, που τον αποκαλούσαν και μ…..κα.

Αδελφέ μου και σύντροφε Γιώργη,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σου γνωστοποιήσω ότι γλυτώσαμε τη χρεοκοπία και επιτέλους βγήκαμε πανηγυρικά από τα μνημόνια.

Είμαι συνταξιούχος, με προβλήματα υγείας που με καθιστούν κινητό νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να γίνομαι αντικείμενο ιατρικής διερεύνησης από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και την Ευρωκλινική Αθηνών, καθώς επίσης και από μεγάλο αριθμό κρατικών νοσοκομείων.

Η σύζυγός μου είναι 75 ετών με προβλήματα υγείας (μεταξύ άλλων πάσχει και από καρκίνο), με αποτέλεσμα να ελκύει το ιατρικό ενδιαφέρον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Είμεθα υπερήφανοι για τους παρακάτω βασικούς, ουσιώδεις και αδιαμφισβήτητους λόγους:

1) Είμαστε Έλληνες.

2) Τυγχάνουμε απεριόριστης ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. (Εδώ γελάνε, η κλαίνε).

3) «Προστατεύεται» η λαϊκή, πρώτη, κύρια και μοναδική κατοικία μας (δυάρι 68 τ.μ. στο Μπραχάμι Αττικής), με αποτέλεσμα να βγαίνει στον πλειστηριασμό από την Εθνική Τράπεζα (για στεγαστικά δάνεια) στις 7/9/2018 και ας εκκρεμεί συζήτηση με το νόμο Κατσέλη στο Εφετείο στις 18/12/2020!!!

4) Η παχυλότατη σύνταξή μου των 965,03 € (Φεβρουαρίου 2018) μειώθηκε σε 952,02 € (Μαρτίου 2018), δηλαδή μειώθηκε κατά 13,01 €, λόγω αύξησης της παρακράτησης φόρου κατά 13,01 €, προφανώς λόγω μείωσης του αφορολόγητου.

5) Αυτή είναι η κύρια σύνταξη για ένα πρώην στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών με 35 χρόνια και 2 μήνες υπηρεσία, πτυχιούχου πανεπιστημίου, κατόχου θέσης ευθύνης (προϊσταμένου τμημάτων) και κατόχου πτυχίου ξένης γλώσσας.

Με την νέα περικοπή των 13,01 € γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι Σωθήκαμε!!!

Πρέπει, όσοι ψηφίσαμε τους Σωτήρες μας, να κόψουμε εκτός από τα χέρια μας και την κεφαλή μας.

Κωμικοτραγική λεπτομέρεια: Ο άνθρωπος αυτός, ορκισμένος Παπανδρεϊκός από τα νιάτα του, στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αποφάσισε να ψηφίσει, και στις δυο, τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι «δεν μπορεί να είναι ψέματα όλα αυτά που λένε ό,τι θα κάνουν».

Τώρα αντιδρά ως …αχάριστος. Τι είναι ένα εισιτήριο 13 ευρώ, μετά τα όσα άλλα του έχουν περικόψει, για να απολαύσει τον παράδεισο που του υποσχέθηκαν;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου