Πάλι στην «ουρά» του Π. Καμμένου η Νέα Δημοκρατία;

πάλι-στην-ουρά-του-π-καμμένου-η-νέα-δ-178750

Αδυνατώ να κατανοήσω αυτή τη στάση που επιλέξατε να ακολουθήσετε, κύριοι και κυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως προς το ενδεχόμενο συμφωνίας με τα Σκόπια, σε μια σύνθετη ονομασία του γειτονικού κράτους. Το να διαφωνήσετε, με όποιο όνομα συμφωνηθεί μεταξύ των δυο κυβερνήσεων, και να το καταψηφίσετε, είναι απολύτως θεμιτό και κατανοητό. Ακατανόητο είναι αυτό που μας λέτε. Και δη επισημότατα. Όπως το άκουσα από τα χείλη της Ντόρας Μπακογιάννη, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη. Ότι δηλαδή, ακόμη και αν συμφωνείτε, αν είναι για σας αποδεκτό, το όνομα στο οποίο θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις, θα το καταψηφίσετε …εφόσον δεν το ψηφίζει και ο Καμμένος.

Επαναλαμβάνετε το ίδιο λάθος τακτικής το οποίο διαπράξατε, όπως και η κ. Γεννηματά, στην περίπτωση του νομοθετήματος για την αναγνώριση της αλλαγής φύλλου. Σέρνεσθε και πάλι πίσω από ένα ανερμάτιστο πολιτικό πρόσωπο, ειδικευμένο στις κυβιστήσεις της τελευταίας στιγμής. Πιστέψατε, τότε, ότι έτσι …θα πέσει η κυβέρνηση και θα πάμε σε εκλογές. Και την πάθατε. Άλλα το πάθημα δεν σας έγινε μάθημα. Και ξανακάνετε το ίδιο λάθος. Ακολουθώντας μια απαράδεκτα καιροσκοπική τακτική, επί ενός εθνικού θέματος. Οπού δεν συγχωρούνται τέτοιου είδους παιγνίδια.

Σας έχει γίνει πια μονομανία η προσμονή για επίσπευση των εκλογών. Και, προφανώς, δεν αντιλαμβάνεσθε ότι έτσι διακωμωδείτε την έννοια της πολιτικής στρατηγικής και τακτικής. Επιτέλους, στην υπόθεση της αλλαγής φύλλου, υπόθεση καθαρός εσωτερική, δεν υπήρχε δα κανένα κρίσιμο διακύβευμα. Εδώ όμως πρόκειται για μια υπόθεση στην όποια κρίνεται αν θα τελειώσει μια περιπέτεια, από την όποια χάνουμε συνεχώς. Διότι ο χρόνος λειτουργεί εναντίον μας, καθώς ο ένας μετά τον άλλο αποδέχονται τα Σκόπια ως «Μακεδονία», χωρίς προσδιορισμούς που να τη διαφοροποιούν από την πανάρχαια ελληνική Μακεδονία.

Είχατε την επιλογή να απομονώσετε τον Καμμένο και τους συν αυτώ (Χρυσή Αυγή και Λεβέντη). Να εμφανισθείτε ως η πολιτική δύναμη που δίνει λύσεις. Υπερασπιζόμενοι τη γραμμή που επέβαλε δίκη σας κυβέρνηση στο Βουκουρέστι (μόνο σύνθετη ονομασία ενάντι όλων). Να πανηγυρίσετε για τη δικαίωση της γραμμή σας, καθώς σέρνεται πίσω σας ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά επιλέγετε να σέρνεσθε όπισθεν του Καμμένου, εισπνέοντας τις «αδιάλλακτες» …πορδές του. Και θα αφήσετε τον Τσίπρα να πανηγυρίσει ότι έλυσε και το «μακεδονικό», χωρίς εσάς. Περιμένοντας μήπως και …χάσει τη δεδηλωμένη. Έλεος.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου