Της κοντής… ψεύτρας τα ΜΜΕ της φταίγανε

της-κοντής-ψεύτρας-τα-μμε-της-φταίγαν-188882

Είναι παγκοίνως αποδεκτό ότι «η μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα». Και τον κανόνα αυτό επιβεβαιώσατε κ. Πρόεδρε κατά τη συνάντησή σας με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Όπου είπατε πράγματι μία αλήθεια: «Αυτή τη στιγμή υφιστάμεθα την αδυναμία της επίτευξης του ρόλου των τραπεζών εξαιτίας του ότι μεγαλοοφειλέτες έχουν καταφέρει να χρεοκοπήσουν τις επιχειρήσεις τους, όντας οι ίδιοι πλούσιοι και μην πληρώνοντας τα χρέη στις τράπεζες, εμποδίζοντας ένα νέο ζευγάρι να στήσει τη ζωή του».

Αν πράγματι η πολιτική που υλοποιείτε, εσείς, η κυβέρνηση σας και οι τράπεζες, ήταν να εκπλειστηριάζονται τα περιουσιακά στοιχεία αυτών που περιγράψατε, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα είχε αντίρρηση. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Στην πράξη άλλα βλέπουμε. Όπως η περίπτωση που κατήγγειλε, με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος της «Ένωσης Δανειοληπτών» Ε. Κρητικός:

«Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 διενεργείται πλειστηριασμός 1ης και κύριας κατοικίας. Εκπλειστηριάζεται η μοναδική οικία της εν διαστάσει μητέρας με δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 13 ετών και 7 ετών με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 14.720€. Το σπίτι που εκπλειστηριάζεται βρίσκεται σε χωριό, σε όμορο νομό του νομού Αττικής και είναι αντικειμενικής αξίας με βάση τον ΕΝΦΙΑ 2016, 91.510,09€. Όπως γίνετε αντιληπτό το σπίτι που εκπλειστηριάζεται από την τράπεζα Πειραιώς δεν αφορά καμιά κατοικία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το δραματικό στη περίπτωση αυτή είναι ότι η οφειλή προέρχεται από εγγύηση που υπέγραψε η εν διαστάσει σύζυγος δια λογαριασμό του πρώην συζύγου της. Το ανωτέρω γεγονός από μόνο του διαψεύδει τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί μη πλειστηριασμού της πρώτης και κύριας κατοικίας».

Ποια σχέση έχει η αλήθεια αυτής της πραγματικότητας με εκείνο που εσείς ισχυρισθήκατε μιλώντας στους τραπεζίτες, όταν είπατε «Να βγάλετε από τα συρτάρια τους μεγαλομπαταχτσήδες και να σταματήσει να υπάρξει διαρροή ψευδών ειδήσεων ότι κινδυνεύει η λαϊκή κατοικία»;

Πάλι τα μέσα ενημέρωσης σας φταίνε. Που τάχα διοχετεύουν ψευδείς ειδήσεις για τους πλειστηριασμούς. Αλλά φαίνεται πώς έχετε μια δική σας αντίληψη ως προς τον σεβασμό της αλήθειας. Που προφανώς τη διδαχθήκατε στα χρόνια πουν ήσασταν ορμητικός κνίτης. Οπότε διδαχθήκατε το γνωστό «τσιτάτο» του Βλαδιμίρ Ιλιτς Λένιν, κατά τον οποίο «Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή». Και εσείς δεν είστε… μικροαστός, αλλά… «επαναστάτης ριζοσπάστης». Θου Κύριε…

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου