«Μαύρο χιούμορ» ή θεϊκές δυνάμεις κατά των ρύπων!

μαύρο-χιούμορ-ή-θεϊκές-δυνάμεις-κατ-311435

Γιατί γκρινιάζετε βρε άνθρωποι για την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει θεϊκές δυνάμεις; Τι σημασία έχει τι λένε οι ειδικοί επιστήμονες του Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Green Peace και άλλων οικολογικών φορέων; Εδώ, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νίκος Σαντορινιός, μας λέει ότι όχι μόνον δεν πρέπει να ανησυχούμε, αλλά και να χαιρόμαστε, διότι θα βγούμε …κερδισμένοι:

«Πλήρως, αλλά πλήρως, καθαρότερες και από ό,τι ήτανε οι ακτές αυτές, κατά δήλωση της εταιρείας, θα είναι σε 20 ημέρες, όταν θα ολοκληρωθεί η απάντληση, όμως πιστεύω πως ήδη από το Σαββατοκύριακο θα είναι καλύτερη η εικόνα».

Αφού το λέει ο σύντροφος Σαντορινιός, έτσι θα είναι. Δεν έχει καμία σημασία το ότι οι Αμερικανοί, με ισχυρότερους εξοπλισμούς στη διάθεσή τους και προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία, δεν έχουν, ακόμη, πάρα τα επτά χρόνια που έχουν περάσει, να καθαρίσουν πλήρως τον κόλπο του Μεξικού. Και καμία αξία αυτά για τα όποια προειδοποιούν οι ειδικοί, όπως ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στυλιανός Κατσανεβάκης:

«Σε μεγάλα ατυχήματα περνάνε δεκαετίες για να επανέλθει το οικοσύστημα, όπως έγινε και στον κόλπο του Μεξικού με το Deepwater Horizon, που μετά από 7 χρόνια δεν έχει ακόμα επανέλθει. Εδώ η ζημιά είναι μικρότερη, γίνονται εργασίες απορρύπανσης, αλλά ακόμα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι εξίσου τοξικά. Χρειάζεται παρακολούθηση για τα επόμενα χρόνια».

Τι λέτε βρε τρελοί επιστήμονες; Για ποια χρόνια μιλάτε; Εδώ σε είκοσι μέρες οι ακτές του Σαρωνικού θα είναι καλύτερες από πριν. Οπότε, αν θέλουμε να είναι καλύτερες από τώρα και οι υπόλοιπες ακτές μας, από το Αιγαίο ως το Ιόνιο, η καλύτερη μέθοδος είναι να τις γεμίσουμε μαζούτ, για να έλθει μετά το …θαύμα. Να τις κάνουν ο Κουρουμπλής και ο Σαντορινιός αγνώριστες. Διότι έτσι και μαζευτεί η πετρελαιοκηλίδα από την επιφάνεια της θάλασσας -σταθερή πολιτική του «όσα βλέπει η πεθερά»- ποιος …χέστηκε για το τι συμβαίνει στον βυθό όπου θα κατακάτσει το μαζούτ, μαζί με τα τοξικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται, επειδή οι υπουργοί δεν πρόλαβαν -απασχολημένοι να χειροκροτούν στη ΔΕΘ- να περιορίσουν, εγκαίρως, τη διαφυγή του πετρελαίου;

Εγώ κάνω «μαύρο χιούμορ», ή αυτοί με τις δηλώσεις τους;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου