Εκτός του Θεού η Ελλάς διαθέτει και την Άνγκελα

εκτός-του-θεού-η-ελλάς-διαθέτει-και-την-505902

Στις δύσκολες ώρες του τόπου, πολλοί επικαλούνται, προς βοήθειαν, τον «Θεό της Ελλάδος». Αλλά επειδή, συνήθως, τα προβλήματα είναι πολλά και οι δύσκολες ώρες εξίσου, δεν μπορεί «ο Θεός της Ελλάδος» να τα διαχειρισθεί όλα μόνος Του. Οπότε αναθέτει, κατ’ αποκοπήν, τον χειρισμό κάποιων προβλημάτων σε εξουσιοδοτημένους αγγέλους. Όπως για παράδειγμα την υπόθεση της αξιολόγησης. Όπου προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα και ειδικότερα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επέλεξε αυτή την φορά, αντί άλλου αγγέλου, την Άνγκελα.

Και επειδή σε τούτη τη χώρα υπάρχουν δυστυχώς πολλοί άπιστοι, Άδου και του λόγου το αληθές, όπως μεταδίδεται μέσω του επισήμου κρατικού μας πρακτορείου ειδήσεων, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και πανηγυρικώς προβάλλεται από την ιστοσελίδα της «Αυγής», δύο μέσων ενημέρωσης που έχουν το προνόμιο της άμεσης επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου:

«Με στόχο τη λύση στο αυριανό Eurogroup εργάζεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Αθήνα (και άρα είχαν γίνει γνωστά τα μηνύματα του Έλληνα πρωθυπουργού), η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να μιλήσει με τον ομόλογό της».

Αυτό το «όπως αναφέρουν οι πληροφορίες», καταλαβαίνετε που αναφέρεται. Είτε η Μέρκελ έσπευσε να ενημερώσει προσωπικώς το ΑΠΕ-ΜΜΕ, είτε ο Τζανακόπουλος.

Και για όποιον δεν το κατάλαβε, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Μόλις η άλλοτε «μαντάμ Μέρκελ», άκουσε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι θα ζητήσει σύνοδο κορυφής του «γιούρογκρουπ», τα έκανε επάνω της. Και τσακίστηκε αμέσως να πάρει τηλέφωνο τον Αλέξη να τον παρακαλέσει να είναι πιο μαλακός. Αναλαμβάνοντας την δέσμευση να εργασθεί εκείνη προσωπικώς, ως εξουσιοδοτημένη Άνγκελα της Ελλάδος, ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους «θεσμούς» για το κλείσιμο της αξιολόγησης στη Μάλτα.

Έτσι φοβισμένοι που είναι οι Γερμανοί και οι άλλοι, μόλις τους έτριξε τα δόντια ο Αλέξης, ελπίζω αυτή τη φορά να μην έχουμε επανάληψη του ιστορικού εκείνου «Μάλτα γιοκ». Να αντικατασταθεί από το «Μάλτα για». Όπερ είναι σύντομη απόδοση του «γιαβόλ». Εις ανάμνησιν του «γιαβόλ καμαράτ». Δεδομένου ότι τώρα πια δεν μιλάμε για «μαντάμ Μέρκελ», που την πρόσταζε ο Αλέξης «go home», αλλά για «καμαράτ Μέρκελ». Απλοελληνιστί …συντρόφισσα Άνγκελα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου