Αυτοί ελεύθεροι, εμείς φυλακισμένοι

αυτοί-ελεύθεροι-εμείς-φυλακισμένοι-508266

Δυστυχώς εκείνοι που μας εξουσιάζουν αρνούνται πεισματικώς να διδαχθούν από τα γεγονότα, από τις συνέπειες των αποφάσεων τους. Να κάνουν τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Και αυτό βεβαίως δεν αφορά μόνο την σημερινή κυβέρνηση. Δείτε τη χαρακτηριστική περίπτωση της έξαρσης που παρατηρείται στην όλο και αγριότερη εκδήλωση της εγκληματικότητας. Που, όπως αποδεικνύεται, οσάκις εξιχνιάζεται κάποιο έγκλημα, ιδίως ληστείες, άλλοτε μετά φόνου και άλλοτε με φρικτά βασανιστήρια, ιδίως ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, σε πολλές προπτώσεις οι δράστες είναι πρώην κατάδικοι που ευεργετήθηκαν με νόμους για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Η αρχή είχε γίνει με νεοδημοκρατικές κυβερνήσεις. Πρώτα όταν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο μακαρίτης Αθανάσιος Κανελλόπουλος. Συνεχίσθηκε επί υπουργίας του Σωτήρη Χατζηγάκη. Και με την τωρινή κυβέρνηση μας πηρέ και μας σήκωσε. Με τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, του προηγούμενου υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου, αμολήθηκαν στην κοινωνία χιλιάδες εγκληματίες, μερικοί από τους οποίους χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη αγριότητα.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Νέα φριχτά εγκλήματα από τους ευεργετημένους. Στην Ξανθή, στην Καστοριά, στην Καλλιθέα, σε όλη την Ελλάδα. Με τελευταίο «σταθμό» την προχθεσινή εγκληματική επίθεση κατά ζεύγους ηλικιωμένων στο Παλιό Φάληρο, από συμμορία τεσσάρων «σκληρών» αλλοδαπών, που είχαν ευεργετηθεί από τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Παρά ταύτα, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Σταυρός Κοντονής, δηλώνει: «Βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου και εκτός από τις εξαιρέσεις που προβλέπει για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν υποπέσει σε κακούργημα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων μελετούμε να επεκταθεί και στις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών με ορισμένα χαρακτηριστικά και του βιασμού».

Αν χρωστάς, σου καταστρέφουν τη ζωή, παίρνοντας σου το σπίτι. Αν σκοτώσεις, όλα τα παράθυρα των νόμων είναι ανοικτά, ώστε να επιστρέψεις στην ενεργό σου δράση το ταχύτερο δυνατόν.

Αντί να τους ξαμολήσετε όλους αυτούς, τουλάχιστον δεν κάνετε πακέτο τους αλλοδαπούς κρατούμενους και να τους στείλετε πίσω στον τόπο τους; Διακρατικές συμφωνικές υπάρχουν. Πολιτική βούληση δεν έχετε; Χρέος να προστατέψετε τις ζωές, την ακεραιότητα και τις περιουσίες των πολιτών δεν έχετε;

Δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα, η φτώχεια και η ανεργία, πρέπει να ζούμε και με τον τρόμο; Ένα τρόμο που μας οδηγεί να τοποθετούμε σιδεριές στα παράθυρα και τις πόρτες μας; Να αυτοφυλακιζόμαστε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου