Επιτέλους βρήκαμε τι φταίει

επιτέλους-βρήκαμε-τι-φταίει-509306

Πήγε η ψυχή μου στη θέση της. Διαλύθηκαν όλοι οι φόβοι μου. Κυρίως ο φόβος ότι η κυβέρνηση μας, έχοντας εγκλωβισθεί σε παλινωδίες και κυκλοθυμίες, τα έχει κάνει μούσκεμα στην περίφημη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση. Χάνοντας συνεχώς χρόνο. Που είναι, σε τέτοιες περιπτώσεις, ταυτισμένος με την απώλεια χρήματος. Πάνω από δεκαπέντε δισ. έχουμε χάσει για την ώρα. Τα όποια προστίθενται στα πάνω ογδόντα δισ. που χάσαμε με την …ηρωική και πολυπράγμονα διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Διάβασα το πρώτο θέμα της κυριακάτικης «Αυγής» και ησύχασα. Η κυβέρνηση μας τα πάει μια χαρά. Και αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν φταίει η κυβέρνηση μας. Φταίνε οι υπονομευτές. Τους οποίους αποκαλύπτει και καταγγέλλει το δημοσίευμα. Όπερ βεβαίως αναπαράγεται από όλα τα προσκείμενα μέσα «ενημέρωσης». Από το left.gr ως τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του Γιώργου Κουρή, ιδρυτή του «αυριανισμού» και νυν πρωθιερέα και μέγα στήριγμα της «ριζοσπαστικής πολιτικής» των Συριζανέλ.

Φταίνε οι υπονομευτές. Που προωθούν ένα σκοτεινό σχέδιο με στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Και ποιοι είναι αυτοί; Χέρι-χέρι πιασμένοι, έχουν κάνει μια «συμφωνία συνύπαρξης» -αν δεν με πιστεύετε διαβάστε και την «Αυγή»- ο Σόιμπλε και ο Τόμσεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Θαρρώ είναι καιρός να αλλάξουμε μια λέξη σε εκείνο το αριστουργηματικό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, το «Περιμένοντας τους Βαρβάρους». Η νέα εκδοχή είναι το «Περιμένοντας τους υπονομευτές»:

— Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

Είναι οι υπονομευτές να φθάσουν σήμερα.

— Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

Γιατί οι υπονομευτές θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;

Οι υπονομευτές σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

Εκτός αν εκλάβουμε το δημοσίευμα ως πρωταπριλιάτικο αστείο.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου