Ας τον μαζέψει κάποιος αυτόν τον …πολέμαρχο

ας-τον-μαζέψει-κάποιος-αυτόν-τον-πολέ-544330

Είναι ηλίου φαεινότερο κ. Πρόεδρε ότι η επιλογή σας να συγκροτήσετε κυβέρνηση της «για πρώτη φορά Αριστεράς» με τον γνωστό κομμουνιστοφάγο ακροδεξιό Πάνο Καμμένο, εκφράζει την ιδεολογική σας συνέπεια και την αισθητική σας. Το είδος του «πολιτικού πολιτισμού» το οποίο σας εκφράζει. Ενός «πολιτισμού» που αναδεικνύεται μέσα από την φρασεολογία που χρησιμοποιεί το συνεταιράκι σας. Από την γνωστή φράση «στα τέσσερα», ως το προχθεσινό αγοραίο και καφενειακό «κάτσε κάτω ρε» που απηύθηνε στο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η πατρίδα βεβαίως δεν κινδυνεύει από τέτοιου είδους φρασεολόγια που εκφράζει το ήθος του κ. Κομμένου. Ο κίνδυνος είναι ότι στον συγκεκριμένο άνθρωπο αναθέσατε ένα τόσο κρίσιμο υπουργείο όπως το Αμύνης. Όπου, μεταμφιεσμένος σε πολέμαρχο με στολές εκστρατείας, ως αν ευρισκόμεθα σε μια διαρκή αποκριά, χαράσσει προσωπική στρατηγική, φτάνοντας ως του σημείου να προαναγγέλλει ελληνοτουρκική πολεμική εμπλοκή τον Ιούνιο. Χωρίς να σκέπτεται τη ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον τουρισμό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εμφανίσθηκε στην αίθουσα τον κοινοβουλευτικών συντακτών, για να ανακοινώσει ότι θα έχουμε πολεμική εμπλοκή, αλλά ζητώντας να μην αποδοθούν οι δηλώσεις του επωνύμως, αλλά υπό το …ψευδώνυμο «ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Και άφησε κεραυνόπληκτους τους πάντες, όταν αναφερόμενος στην αναμενόμενη έναρξη εξόρυξης φυσικού αερίου, της κυπριακής ΑΟΖ, από την γαλλική Total, προέβλεψε: «Η εκτίμηση είναι ότι πιθανολογούμε πως μπορεί να υπάρξει κάποιο επεισόδιο, μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη».

Όπως ήταν φυσικό, η πρώτη που αντέδρασε, εκφράζοντας την οργή της για εν λόγω φληναφήματα του …αρχιστράτηγου Καμμένου, ήταν η κυπριακή κυβέρνηση: «Δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί», τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ενώ παραλλήλως ο υπουργός εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Κασουλίδης, επικοινώνησε αμέσως με τον δικό μας υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για να του εκφράσει την ανησυχία του.

Είπε και άλλα …ηρωικά. Για το πώς θα συντρίψουμε τους Τούρκους επειδή έχει διαλυθεί η αεροπορία τους λόγω των αποστρατεύσεων που έχει κάνει ο Έρντογαν μετά το πραξικόπημα. Τα οποία επιβεβαιώνουν απλώς την ασχετοσύνη του.

Δεν είναι καιρός να τον μαζέψετε; Δώστε του κανένα άλλο …τραινάκι να παίζει, όπως στις προεκλογικές του διαφημίσεις. Όχι την εξωτερική ασφάλεια του Ελληνισμού.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου