Είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα

είμαστε-μια-πολύ-ωραία-ατμόσφαιρα-603505

Δικαίως όλα τα κόμματα και οι δημοσιογραφικές οργανώσεις αποδοκιμάζουν την εισβολή μιας αστυνομικών στα γραφείαεκδοτικού ομίλου και την σύλληψη δύο στελεχών του, με την διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου.Πρακτική που θυμίζει πράγματι τα κατορθώματα του Έρντογαν και της δικής μας χούντας. Αλλά πώς αλήθεια φτάσαμε σε αυτή την εξέλιξη;

Όσοι μου κάνουν την τιμή να με διαβάζουν συστηματικώς, γνωρίζουν όσα έχω γράψει για την περίεργηδιαπλοκή μεταξύ του εκδοτικούομίλου, πραγματικόαφεντικό του οποίου είναι ο εφοπλιστήςΕυάγγελος Μαρινάκης και της κυβέρνησης Συριζανέλ. Του ομίλου δηλαδή που περιλαμβάνει τα έντυπα και ραδιοφωνικά «Παραπολιτικά», την «Επένδυση», το «Καρφί», την «Κιβωτό της Ορθοδοξίας» και παραλίγο θα αποκτούσε και την άδεια για την τηλεόραση «AlterEgo».

Έχω περιγράψει τις σχέσεις «κολλητών» μεταξύ του υπουργούΕπικρατείας Νίκου Παππά, του έωςπρότινος «δεξιούχεριού» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου,που είναι τα «χέρια» καιτα «μάτια» του κ. Μαρινάκηστη φιλόδοξη προσπάθεια του να γίνει βαρόνος της ενημέρωσης.

Μια διαπλοκή, για το στέρεο κτίσιμο της οποίας, ακολουθήθηκε ένας κανόνας της παράδοσης. Αυτός που θέλει μια θυσία, κατά τηνθεμελίωση, για να είναι γερό το κτίσμα. Παλιά, επί ιδιωτικώνοικοδομών, θυσίαζαν ένα κοκόρι, με το αίμα του οποίου έραιναν τα θεμέλια. Επί ατυχών δημοσίων κτισμάτων, όπως το Γεφύρι της Άρτας, ο θρύλος έφτανε έως και το επίπεδο της ανθρωποθυσίας. Ε, και εδώ είχαμε ανθρωποθυσία. Φαγώθηκε, στον πρώτο ανασχηματισμό, ο μη κομματικός υπουργός κατά της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης. Διότι τα ευρήματα του ενοχλούσαν το απρόσκοπτοκτίσιμοτης γέφυραςεπικοινωνίας μεταξύ Παππά και ομίλου Μαρινάκη.

Τώρα συμβαίνει ο πολύς Παππάς να είναι «στην απέξω». Να έχει καιρό να μιλήσει με τον πρωθυπουργό του. Πράγματα που βεβαίως γνωρίζει καλώς ο Καμμένος. Όπως γνωρίζει ότι εκείνος, ακόμη και αν αποδειχθεί ότι συκοφάντησε τους δυο συλληφθέντες, όταν τους απέδωσεπρόθεσηεκβιασμού, κανείς δεν πρόκειται να εισβάλει στο γραφείο του και να τον συλλάβει. Ας είναι καλά η ασυλία.

Στις αληθείς δημοκρατίες, ο λόγος, ακόμη και ο κακόβουλος, με λόγο αντιμετωπίζεται. Με χειροπέδες, μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα. Να τα χαίρεστε τα δημόσια ήθη που εισάγουν οι υπουργοί σας. Μας κάνουν «μια ωραία ατμόσφαιρα». Εξόχως …δημοκρατική.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου