«Μάγκες» στα προφορικά, «δηλωσίες» στα γραπτά !!!

μάγκες-στα-προφορικά-δηλωσίες-στ-618702

Εάν δεν επρόκειτο για πρακτικές που διαμορφώνουν την οικτρή τε και πικρή καθημερινότητα μας, πραγματικώς θα συνιστούσαν ένα πρόγραμμα ψυχαγωγικού περιεχομένου, όλα αυτά που παρακολουθούμε με τις «κυβιστήσεις», κοινώς κωλοτούμπες, της κυβέρνησης μας.

Σε μια επίδειξη «τσαμπουκά» απέναντι στους δανειστές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε στην Κρήτη ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα κάνει ό,τι γουστάρει με τις λογιστικές υπεραποδόσεις των πλεονασμάτων, από τις περίσσιες εισπράξεις των φορολογικών εσόδων, χωρίς να ερωτάει τους κακούς ξένους. Και θριαμβολόγησε ότι “παρά τις καταστροφολογίες προβλέψεις, δεν ενεργοποιείται ο κόφτης, ενεργοποιείται ο δότης.”

Το ότι εικοσιτέσσερις ώρες μετά ενεργοποιήθηκε ο κόφτης κατά 50% του ΕΚΑΣ, για εκατοντάδες χιλιάδες μικροσυνταξιούχους, ήταν απλώς κάτι που δεν απασχολούσε τον πρωθυπουργό την ώρα του οίστρου του. Αλλά αυτό είναι το δραματικό στοιχείο της ιστορίας. Η παροχή του «επιδόματος» που βαπτίσθηκε ως δήθεν «δέκατη τρίτη σύνταξη» γίνεται μια φορά. Το κόψιμο του ΕΚΑΣ είναι διαρκές. Κάθε μήνα, για όλο το υπόλοιπο ζωής των συνταξιούχων.

Το κωμικό της ιστορίας είναι άλλο. Ότι ενώ ο πρωθυπουργός κορδακίζεται αυτοδιαφημίζοντας την χουβαρντοσύνη της κυβέρνησης του, την ίδια ώρα, προκειμένου να «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τις διευκολύνσεις αποπληρωμής του χρέους, η κυβέρνηση του αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταθέσει, δια του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, …υπεύθυνη δήλωση στο Γιούρογκρουπ με την όποια θα δεσμεύεται ότι:

• Το βοήθημα προς τους συνταξιούχους είναι εφάπαξ και πως το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά θα είναι μόνο για το 2017.

• Δεσμεύεται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

• Σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους του προϋπολογισμού και ενεργοποίησης του κόφτη, οι περικοπές θα εφαρμοστούν εκεί όπου έγιναν οι παροχές, δηλαδή στους συνταξιούχους.

• Όταν στο μέλλον υπάρχει υπέρβαση του πλεονάσματος, θα εφαρμόζονται οι προβλέψεις του μνημονίου, δηλαδή θα διατίθεται για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο μεν Αλέξης εμφανίζεται «μάγκας και νταής», απέναντι στον Σόιμπλε και του δορυφόρους του, τον δε Ευκλείδη τον καταδικάζει να γίνει, για λογαριασμό του, «δηλωσίας».

Ορίστε λοιπόν άλλη μια δωρεάν παροχή από την κυβέρνηση μας. Ψυχαγωγικό πρόγραμμα που προσφέρει γέλιο μέχρι δακρύων. Θου Κύριε, μέρες που έρχονται.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου