Περίεργες αλλά και επικίνδυνες οι θεωρίες τους

περίεργες-αλλά-και-επικίνδυνες-οι-θεω-626386

Αείποτε απεχθανόμουν τους πατριδοκάπηλους, τις εύκολες πλειοδοσίες των οποίων συχνάκις τις πληρώσαμε με οδυνηρότατο κόστος. Εξίσου όμως απεχθανόμουν και εκείνους που θεωρούσαν είτε ως «προοδευτικό» είτε και ως «επαναστατικό» το να επιδεικνύουν περιφρονητική και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στις εθνικές αξίες, περιλαμβανομένων και των εθνικών συμβόλων.

Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω που το πάνε οι κυβερνώντες με όσα εκστομίζονται τούτες τις μέρες για το κατ’ εξοχήν εθνικό σύμβολο του ελληνισμού, τη σημαία, από κυβερνητικά στελέχη. Αρχής γενομένης από την πρόταση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου, για αποποινικοποίηση της προσβολής της σημαίας, περιλαμβανομένων πράξεων πυρπόλησης της και επιδεικτικού ποδοπατήματος, όπως αυτές που παρακολουθήσαμε τηλεοπτικώς με πρωταγωνιστές τους γνωστούς «κουκουλοφόρους» των Εξαρχείων.

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο υφυπουργός της κυβέρνησης κ. Τσιρώνης, προερχόμενος από το χώρο του «οικολογικού κινήματος». Για να μας αναπτύξει τη θεωρία ότι η σημαία είναι εθνικό σύμβολο μόνον όταν κυματίζει επί ιστού δημοσίου τινός κτηρίου και κυρίως στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Για να συνταχθεί μαζί του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, αφού εκτίμησε ότι τα όσα είπε ο κ. Τσιρώνης είναι μια …νομική άποψη.

Αν λοιπόν η σημαία είναι «αγορασμένη από έναν ιδιώτη» δεν είναι εθνικό σύμβολο. Επομένως μπορεί οποιοσδήποτε να καίει, να ποδοπατεί ή να ρίχνει στα σκότα μια σημαία που είναι αναρτημένη σε ιδιωτικό σχολειό, ιδιωτικό θεραπευτήριο, στον εξώστη ενός σπιτιού από οποιονδήποτε πολίτη που αισθάνεται την ανάγκη να τιμήσει, με την ανάρτηση της, μια εθνική επέτειο.

Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι κατήφορος, ιδιαιτέρως ολισθηρός. Κάποιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τώρα πια είναι οι κυβερνήτες του τόπου. Ότι έχουν ευθύνες. Και ότι ο λόγος τους πρέπει να είναι ανάλογος των ευθυνών τους. Δεν είναι πια στην αντιπολίτευση για να συναγελάζονται με τα θολωμένα μυαλά των αναρχοχαρούμενων που παίζουν τους επαναστάτες του γλυκού νερού στα Εξάρχεια, όπως συχνότατα έκαναν τότε.

Έλεος πια με τις ανεύθυνες αερολογίες. Καιρός να αντιληφτείτε ότι ο λόγος σας διαμορφώνει κλίμα μεταξύ των πολιτών. Και ότι οφείλεται να σέβεσθε τα σύμβολα. Που δεν είναι …κρατικά, δημόσια, αλλά εθνικά. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τη διαφορά.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου