«Έτσι, πε-θαί-νει η δια-πλο-κή»

έτσι-πε-θαί-νει-η-δια-πλο-κή-650481

Και τώρα δικαιούνται τα οργανωμένα μελή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να κατέβουν σε μια μεγαλειώδη και δυναμική διαδήλωση, κραυγάζοντας ρυθμικώς το σύνθημα «Έτσι πεθαίνει η διαπλοκή».

Διότι, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, η κυβέρνηση κατάφερε ήδη το μεγαλύτερο, το θανάσιμο κτύπημα, κατά της διαπλοκής. Όποιος αμφιβάλει δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την αλληλουχία των γεγονότων, λαμβάνοντας υπόψη αφ’ ενός τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι την αποθέωση της διαπλοκής συνιστά η περίπτωση του «Μέγκα» και αφ’ ετέρου την κατάληξη της ιστορίας του εν λόγω διαύλου.

Μετά την από ετών αποχώρηση του αείμνηστου Κίτσου Τεγόπουλου και την σταδιακή αλλά πλήρη απεμπλοκή της οικογένειας Βαρδινογιάννη, από την μετοχική σύνθεση της εταιρίας «Τηλέτυπος», στην όποια ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός, έμειναν δυο ισχυροί μέτοχοι. Το συγκρότημα Λαμπράκη, με αφεντικό τον Σταύρο Ψυχάρη και το συγκρότημα του «Πήγασου» με αφεντικό τον Γιώργο Μπόμπολα.

Με τον Ψυχάρη, παρά τις τρεις, ομολογημένες, μυστικές συναντήσεις που είχε μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας … «για καφέ και ανταλλαγή απόψεων», το προξενιό δεν έδεσε. Οπότε άρχισε ο πόλεμος εναντίον του. Απέμενε ο Μπόμπολας. Αυτόν ανέλαβε να τον «φέρει στα νερά τους» ο συνάδελφος του εργολάβος, ο και μέντορας του Αλέξη, Αλέκος Φλαμπουράρης. Και τα κατάφερε. Από τη μια το συγκρότημα των εντύπων του «Πήγασου» εξελίχθηκε σε φιλοκυβερνητικό. Και από την άλλη ο Μπόμπολας απέσυρε την στήριξη του στο «αμαρτωλό Μέγκα» που ενοχλούσε την κυβέρνηση. Απόψε να βάζει το χέρι στην τσέπη. Οπότε το κανάλι έφτασε να χρωστά στο προσωπικό του τεραστία ποσά. Χώρια τα δάνεια στις τράπεζες.

Ο Μπόμπολας όμως είναι βασικός μέτοχος και στην εταιρία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα χρυσού της Χαλκιδικής. Την όποια είχε βάλει στο μάτι ο «σκληρός» Πάνος Σκουρλέτης. Οπότε τι έπρεπε να κάνει ο Αλέξης για να ανταποδώσει την φιλία του Μπόμπολα; Να βγάλει τον μη συνεννοήσιμο Σκουρλέτη από το συγκεκριμένο αντικείμενο και να το αναθέσει σε έναν πιο «ευέλικτο», τον Γιώργο Στάθηκε.

Χθες λοιπόν ο κ. Στάθηκες υπέγραψε όλα εκείνα που είχε αρνηθεί να υπογράψει ο Σκουρλέτης. Οπότε η εταιρία του κ. Μπόμπολα μπορεί να κάνει τη δουλειά της χωρίς εμπόδια. Η διαπλοκή βρήκε το μάστορα της. Ξεψύχησε. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Εις υγείαν των αφελών.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου