Κοίτα ποιοι πανηγυρίζουν στην Ελλάδα

κοίτα-ποιοι-πανηγυρίζουν-στην-ελλάδα-658931

Ποιοι πανηγυρίζουν στην Ελλάδα για τη νίκη του Τραμπ; Με μια πρόχειρη εκτίμηση θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι οι ίδιοι που πανηγυρίζουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εκεί είναι η Λεπέν στη Γαλλία, ο Φάραντζ στη Βρετανία, ο Γκέερτ Βίλντερς στην Ολλανδία και άλλοι ακροδεξιοί και αντιευρωπαϊστές. Εδώ η «Χρυσή Αυγή». Αλλά δεν πρόκειται μόνο περί αυτού. Εδώ έχουμε μια ιδιαιτερότητα. Τους πιο έξαλλους πρωτοσέλιδους –και μάλιστα ολοσέλιδους- πανηγυρισμούς θα τους δείτε στην εφημερίδα που υποστηρίζει με τον μεγαλύτερο φανατισμό την κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου. Που είναι πιο αφοσιωμένη στον Αλέξη ακόμη και από την «Αυγή». Την νέα «Αυριανή» του Κουρή, με το όνομα «ΚontraNews».

Και τους μεν χρυσαυγίτες μπορεί κανείς να τους καταλάβει. Διότι εκείνο που ασφαλώς εκτιμούν ιδιαιτέρως στον δημόσιο λόγο του Τραμπ είναι τα κηρύγματα ξενοφοβίας και το όραμά του να κτίσει ένα τείχος στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, για να ανακόψει το ρεύμα των ισπανόφωνων λαθρομεταναστών, αλλά και να σταματήσει την αποδοχή προσφύγων από την Συρία.

Οι άλλοι όμως, οι τόσο φανατικοί υποστηρικτές της ελληνικής κυβέρνησης, για ποιο λόγο πανηγυρίζουν; Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου με την «λογική» τους. Οι ίδιοι που περίμεναν ως σωτήρια την έλευση του Μπαράκ Ομπάμα, με την προσδοκία ότι θα μας φέρει ως δώρο την μείωση του ελληνικού χρέους, πανηγυρίζουν τώρα για την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Όστις, αναφερόμενος στην Ελλάδα και το αίτημα για ελάφρυνση του χρέους από τους δανειστές, είχε πει:

«Δεν έχουμε εμείς καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που το γνωρίζει καλύτερα ή ακόμα και τον Πούτιν και την Ρωσία».

Υποτίθεται ότι αυτοί είναι οι πιο ορκισμένοι εχθροί του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και γενικώς της Γερμανίας, υπό την κατοχή της οποίας βρίσκεται η πατρίδα μας, καθώς μας βεβαιώνει και ο νεοπαγής εν τη ασκήσει της εξουσίας Κώστας Ζουράρις. Και πανηγυρίζουν για την εκλογή αυτού που μας καταδικάζει, να μη μπορούμε να ξεφύγουμε από τα νύχια του Σόιμπλε.

Ε, δεν απομένει παρά να καταφύγω στον …Σόιμπλε. Όστις, σχολιάζοντας την νίκη του Τραμπ, έγραψε: «Ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής».

Εδώ, να δείτε, τι πρόβλημα έχουμε με τους λαϊκιστές.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου