Το μεγάλο παραμύθι και οι δράκοι

το-μεγάλο-παραμύθι-και-οι-δράκοι-689245

Τι μάθαμε από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαφθορά, την διαφάνεια και την διαπλοκή; Ότι η διαπλοκή πέθανε. Αυτό ήταν το «ζουμί» των ομιλιών του πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης. Και ποια η προσκομισθείσα απόδειξη, ως πιστοποιητικό θανάτου της διαπλοκής; Ο μέγας διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Για όσους δεν το κατάλαβαν, η διαπλοκή πεθαίνει όταν αντί του Βαρδινογιάννη, που έχει ως τώρα το STAR, δεν χρωστά δεκάρα στους εργαζόμενους του και στα ταμεία τους, αλλά ούτε και το κράτος, είναι δε γνωστό ότι στηρίζει τον πλούτο του σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν σχέση ούτε με εργολαβίες ούτε με προμήθειες τους δημοσίου, παίρνει τη θέση του ο Ιβάν Σαββίδης. Ο οποίος στην επί ελληνικού εδάφους εκδήλωση της επιχειρηματικότητας του διαπλέκεται με την εξουσία από την όποια –στην προηγηθείσα γαλαζοπράσινη εκδοχή της- πήρε και την ΣΕΚΑΠ και το εμβληματικό ξενοδοχείο Μακεδονία-Παλλάς.

Κοινώς κοροϊδευόμαστε.

Για όσους δεν το κατάλαβαν, η διαπλοκή πεθαίνει όταν αποκλείεται ο έχων ανοικτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη και την εκτελεστική εξουσία Κοντομηνάς του ALPHA και τη θέση του παίρνει ο επίσης έχων ανοικτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη Βαγγέλης Μαρινάκης, που όμως είναι ευνοούμενος του Νίκου Παππά. Και προς χάριν του οποίου κλαδεύεται, από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, την ώρα ακριβώς που αυτή η ηγεσία εξασφαλίζει προκλητικές αντιπαροχές από τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο εισαγγελέας δηλαδή τον οποίο ο κ. Μαρινάκης καταγγέλλει ως διώκτη του.

Κοινώς κοροϊδευόμαστε.

Επ’ αυτού βεβαίως ο καταγγελτικού λόγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε ιδιαιτέρως αδύναμος. Βλέπετε η σχέση της οικογένειας με τον κ. Μαρινάκη είναι παλιά και δεν εδράζεται μόνον στην κοινή καταγωγή, ή την ταύτιση των φιλάθλων προτιμήσεων έναντι του «Θρύλου». Δίο και όλο το μένος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαντλήθηκε στην καταγγελία της περίπτωσης Καλογρίτσα, που έχει καταστεί ήδη εκ των πραγμάτων ακίνδυνος.

Βλέπετε εσείς καμιά διαπλοκή κυβέρνησης, δικαστών, νέων καναλαρχών;

Αμφιβάλλετε ότι κοροϊδευόμαστε;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου