Γ.Π. Μασσαβέτας: Μήπως πράγματι χρειάζεστε μια…«μονταζιέρα»;

γ-π-μασσαβέτας-μήπως-πράγματι-χρειάζε-635056

Θαρρώ πως είναι πια καιρός να συνειδητοποιήσετε κ. Πρόεδρε εσείς, οι υπουργοί και τα στελέχη σας, ότι είστε πλέον κυβέρνηση. Οτι εσείς ασκείτε την εξουσία. Και πως, τώρα πια, δεν βοηθάει σε τίποτα, αλλά και δεν πείθει κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο, η προσφυγή στην τακτική «για όλα τα στραβά ψωμιά φταίει η Νέα Δημοκρατία». Διότι τα στραβά ψωμιά ζυμώνονται, ψήνονται και προσφέρονται προς κατανάλωση από δικούς σας φουρναραίους, σε έναν φούρνο που είναι πλέον υπό τον απόλυτο έλεγχό σας.

Το να καταφεύγετε πάλι στα τετριμμένα περί της «μονταζιέρας της Συγγρού», όταν, με τον επισημότερο τρόπο διαπιστώνεται ότι επικρατεί ένα αλαλούμ στην άσκηση της μεταναστευτικής πολιτικής, δεν πείθει πια ως καταγγελία. Μόνον ως ομολογία αδυναμίας μπορεί να εκληφθεί. Και είναι κρίμα που κάποιος αξιωματικός χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος για την έκδοση μιας εγκυκλίου που, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, περιείχε πράγματι «καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων νόμων που ισχύουν».

Αλλά ενώ αυτός ο υπουργός έδειξε να αιφνιδιάζεται, μετά την εκμετάλλευση του θέματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, η επί του θέματος συναρμόδια υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοφιλοπούλου, σύζυγος του επίσης συναρμόδιου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, που ελέγχει το Λιμενικό, δίνει τελείως άλλη εικόνα. Ιδίως για το πιο επίμαχο σημείο της εγκυκλίου. Οτι δηλαδή του λοιπού ουδείς παρανόμως εισερχόμενος στο ελληνικό έδαφος θα συλλαμβάνεται.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Newpost», η κ Χριστοφιλοπούλου καλύπτει το περιεχόμενο της εγκυκλίου που, ούτε λίγο ούτε πολύ, απέδωσε σε σκοτεινό σχέδιο το επικοινωνιακό σας επιτελείο. Είπε απλά και καθαρά ότι δεν πρόκειται για κάτι νέο, για σημερινή απόφαση: «Ηταν ένα κοινό δελτίο Τύπου που εκδώσαμε προ ημερών μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση». Αυτόν δηλαδή που τώρα, εκπλήσσεται, αποκεφαλίζει αξιωματικούς και μιλά για προβοκάτσια και γαλάζια …μονταζιέρα.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για γραφικά, αλλά για τραγικά φαινόμενα σύγχυσης. Αντί να κατηγορείτε την αξιωματική αντιπολίτευση για μονταζιέρα, και τα μέσα ενημέρωσης για προβοκάτσια, κοιτάξτε καλύτερα να επιδοθείτε σε σοβαρότερο «μοντάζ» του κυβερνητικού σας έργου. Γιατί δεν φτάνει που αυτοσχεδιάζουν, ακόμη, οι υπουργοί σας, αλλά παίρνουν και κόσμο στο λαιμό τους.

Επί της ουσίας: Αν έχετε πολιτικά κότσια, τολμήστε επιτέλους να ζητήσετε αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ. Και όχι να κάνετε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου