Ο εφιάλτης των οφειλετών της ΔΕΗ

ο-εφιάλτης-των-οφειλετών-της-δεη-761076

Καθημερινά στα γραφεία της ΔΕΗ Βόλου σχηματίζονται ατέλειωτες «ουρές» από πολίτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλά αδυνατούν να το πράξουν για αντικειμενικούς λόγους

Όσοι έχουν επιλέξει να προσεγγίζουν τη μεταμνημονιακή πραγματικότητα της χώρας μέσα από το επικοινωνιακό πρίσμα της κυβέρνησης μπορούν να συνεχίσουν να ακούν τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ ότι βγαίνουμε από την κρίση και ότι έρχονται η ανάπτυξη και οι καλύτερες ημέρες. Όσοι πάλι δεν τρώνε κουτόχορτο (και αυτοί ευτυχώς είναι πολύ περισσότεροι από τους πρώτους), δεν πρόκειται να παραπλανηθούν από τις πομφόλυγες των κυβερνητικών στελεχών, ότι δηλαδή τα δύσκολα πέρασαν.

Ο καθημερινός «Γολγοθάς» χιλιάδων συμπολιτών μας που συνωστίζονται στα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ προκειμένου να πετύχουν κάποια ρύθμιση για τα ποσά που οφείλουν από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και έτσι να αποφύγουν πιθανές διακοπές, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του συνεχιζόμενου μεταμνημονιακού εφιάλτη των πολιτών που παραμένουν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ, που τους προηγούμενους μήνες «βομβάρδιζε» την κοινή γνώμη με διαφημιστικά μηνύματα για το κοινωνικό της πρόσωπο και για τις ευεργετικές προβλέψεις του προγράμματος με το κοινωνικό τιμολόγιο, έχει αγριέψει και απειλεί τους οφειλέτες μέσω εξωδίκων για άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν δεν καταβάλουν αρχικά ένα μεγάλο μέρος της συνολικής οφειλής. Στη συνέχεια μπορεί να προχωρήσει η ρύθμιση που όμως περιλαμβάνει λίγες δόσεις και δεν είναι δυνατόν να διευκολύνει οικογένειες με ανύπαρκτο ή εξαιρετικά χαμηλό μηνιαίο εισόδημα.

Όπως ο άνεργος επί σειρά ετών πατέρας πέντε παιδιών που συναντήσαμε χθες το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ Βόλου με το εξώδικο της Επιχείρησης ανά χείρας να ζητά κατανόηση, καθώς δεν είναι δυνατόν να προκαταβάλει ποσό 1.600 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία ρύθμισης της υπολειπόμενης οφειλής του. Η δουλειά που βρήκε πρόσφατα, του εξασφαλίζει μηνιαίο εισόδημα 500 ευρώ και όπως γίνεται κατανοητό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΔΕΗ.

Σαν αυτόν υπάρχουν χιλιάδες ανά την Ελλάδα. Καθημερινά τα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ κατακλύζονται από οφειλέτες, οι οποίοι αγωνιούν για το σοβαρό ενδεχόμενο διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Καθημερινά στα γραφεία της ΔΕΗ Βόλου σχηματίζονται ατέλειωτες «ουρές» από πολίτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλά αδυνατούν να το πράξουν για αντικειμενικούς λόγους.

Σε μια εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει τη Διεθνή Έκθεση και να παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του για τη μεταμνημονιακή εποχή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πληθώρα παροχών με φιλολαϊκό προφίλ. Ας είναι μεταξύ αυτών και κάποια που θα βάζει τέλος στην αγωνία των οφειλετών της ΔΕΗ. Έτσι κι αλλιώς οι υπόλοιπες πολύ δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς οι δανειστές κρατούν σφιχτά τη θηλιά των συμφωνηθέντων γύρω από τον λαιμό της χώρας μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου