Οι «νταήδες», οι «ανεκτικοί» και οι «ριψάσπιδες»

οι-νταήδες-οι-ανεκτικοί-και-οι-ρι-798869

Ας σκεφτούμε για λίγο την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει μετά το νομοθετικό τερατούργημα του «Κλεισθένη»

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου συνεχίζει να τροφοδοτεί με ιδέες τους συγγραφείς σατιρικών θεατρικών έργων. Ο κατηφορικός του δρόμος μοιάζει χωρίς τέλος και η θεσμική λειτουργία του κορυφαίου οργάνου της πόλης απαξιώνεται, όσο επαναλαμβάνονται επεισόδια όπως το προχθεσινό, όπου απειλήθηκε συμπλοκή μεταξύ δημοτικών συμβούλων ή όπως έγινε τον Νοέμβριο του 2015 όταν πιάστηκαν στα χέρια οι κ.κ. Νάνος και Γρηγορίου. Το συγκεκριμένο βίντεο, όπως και όλα τα υπόλοιπα με τους φαντάρους, τα πεπόνια και τις λοιπές φαιδρότητες που έχουν προηγηθεί, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και ρεζιλεύουν την πόλη και τους Βολιώτες.

Πρόσφατα ο Λάκης Λαζόπουλος όταν βρέθηκε στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρεμιέρας των «Βατράχων», κοίταξε τριγύρω και αναρωτήθηκε με καυστική διάθεση: «Ωστε εδώ γίνονται αυτά που βλέπουμε στο youtube;». Κάποιοι χαμογέλασαν με αυτή την υποτιμητική αναφορά. Κάποιοι άλλοι ντράπηκαν για την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου που αποτελεί καθρέπτη του Δήμου και της πόλης, γενικότερα.

Οι οξύτατες αντιπαραθέσεις με την εκτόξευση προσβλητικών ακόμη και υβριστικών χαρακτηρισμών, οι αποχωρήσεις των μειοψηφιών, η αυταρχική συμπεριφορά της πλειοψηφίας και η αδυναμία του προεδρείου να ελέγξει αυτή την κατάσταση, συνθέτουν το πάζλ ενός απαξιωμένου θεσμικού οργάνου λήψης αποφάσεων και χάραξης στρατηγικής για το μέλλον των Βολιωτών.

Ίσως κάποιοι εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να προβληθούν μέσα από καβγάδες και επεισόδια με επιθεωρησιακό χαρακτήρα. Κάποιοι άλλοι τους ανέχονται επειδή δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία, στον πολιτικό τους πολιτισμό και τον αξιακό τους κώδικα η σύγκρουση σε αυτό το επίπεδο. Άλλοι αποχώρησαν οριστικά και αμετάκλητα από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο, είτε γιατί σκέφτηκαν ότι ανάλογες εικόνες ντροπής κάνουν κακό στο πολιτικό τους προφίλ, είτε γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν, ούτε βέβαια να σταματήσουν με τη στάση τους εντός των συνεδριάσεων, αυτό τον κατήφορο.

Έτσι οι «νταήδες» κατάφεραν να επιβάλλουν το δικό τους νόμο, οι «ανεκτικοί» έχουν μετατραπεί σε γλάστρες που απλά παρακολουθούν την πλήρη εκτροπή και οι «ριψάσπιδες» μπορεί και να διασκεδάζουν με τα αλλεπάλληλα shows, αισθανόμενοι ότι δικαιώθηκαν για την επιλογή τους. Οι Βολιώτες πάντως που εξέλεξαν όλους τους παραπάνω, μάλλον πρέπει να χτυπάνε τον κεφάλι τους στον τοίχο. Το Δημοτικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε με τις δικές τους ψήφους, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δική τους πολιτική αντανάκλαση στο κορυφαίο θεσμικό όργανο της πόλης.

ΥΓ1. Ας σκεφτούμε για λίγο την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει μετά το νομοθετικό τερατούργημα του «Κλεισθένη».

ΥΓ2. Αν αληθεύει η πληροφορία ότι στις 23 Ιουλίου που έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου στο ΕΑΚ, θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε ας προετοιμαστούμε για το κορυφαίο επεισόδιο στο σίριαλ των ντροπιαστικών του συνεδριάσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου