ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΤΟ «ΠΕΡΙΜΕΝΕ»

στο-περιμενε-6162

Ακόμη στο «περίμενε» είναι οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση ύψους 16,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών από την, προ διμήνου, θεομηνία στο ανατολικό Πήλιο.

Όλοι θυμόμαστε τον αρμόδιο υπουργό, που επισκέφθηκε την περιοχή στις αρχές Μαρτίου, να επιτίθεται στην Περιφέρεια και να ζητά επίσπευση των διαδικασιών για την εκπόνηση μελετών, έτσι ώστε η κεντρική διοίκηση να πράξει στη συνέχεια το αυτονόητο.

Από εκείνη την ημέρα πέρασαν σχεδόν δυόμισι μήνες και ακόμη δεν έχουν δει στην τοπική περιφερειακή ενότητα το χρώμα του χρήματος, παρότι οι μελέτες που είχε ζητήσει ο κ. Σπίρτζης είναι έτοιμες από καιρό. Καιρός, ωστόσο, δεν υπάρχει πλέον ώστε να ξεκινήσουν τα προβλεπόμενα έργα, καθώς η τουριστική περίοδος έχει ήδη αρχίσει.

Κατά συνέπεια, μετατίθενται για το φθινόπωρο οι απαιτούμενες εργασίες στο οδικό δίκτυο και τις υπόλοιπες υποδομές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου που κατέστρεψαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο μεσοδιάστημα, ας ελπίσουμε να μην ενσκήψει νέα θεομηνία, καθώς οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι πρόχειρες…

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου