ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αμεση αντίδραση

αμεση-αντίδραση-88628

Τάχιστα αντέδρασε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου στην πληροφορία ότι η 30χρονη που ζητά να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο από τα τέσσερα παιδιά της, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ζει στην περιοχή του Ριζομύλου.

Ο κ. Δημήτρης Νασίκας καλεί την 30χρονη να επικοινωνήσει με το γραφείο του και να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να βοηθηθεί από τον μηχανισμό των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

Άμεσα μπορεί να ενισχυθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο με είδη πρώτης ανάγκης, ενώ λύσεις μπορεί να προσφέρει ο δήμος, τόσο σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα εξεύρεσης σπιτιού για τη διαμονή της οικογένειας, όσο και σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης από τις κοινωνικές λειτουργούς του δήμου.

Αυτό που προέχει, ωστόσο, είναι η ίδια η πολύτεκνη μητέρα να απευθυνθεί στις δημοτικές υπηρεσίες και να γνωστοποιήσει το πρόβλημά της.

Εφόσον υπάρχουν και οι δυνατότητες και η πρόθεση από πλευράς δήμου να στηριχθεί ουσιαστικά η συγκεκριμένη οικογένεια, είναι πλέον στο χέρι της 30χρονης να ξανασκεφτεί την απόφασή της και να μην αποχωριστεί τα ίδια της τα παιδιά.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου