Σύγκρουση μέχρις εσχάτων

σύγκρουση-μέχρις-εσχάτων-228023

Ολο αυτό το κλίμα δημιουργεί ωστόσο μια άκρως αρνητική εικόνα για τα επιμελητηριακά δρώμενα, και δεν αποκλείεται να αναγκάσει πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες να απέχουν τελικά από τη συγκεκριμένη διαδικασία

Ετοιμοι να εμπλακούν σε έναν κυκεώνα ενστάσεων και καταγγελιών εμφανίζονται οι βασικοί διεκδικητές της προεδρίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ βαδίζουμε προς την τελική ευθεία της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο κορυφαίο θεσμικό όργανο των ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί έως και λίγα 24ωρα πριν, ότι δηλαδή θα εξελιχθεί ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων εντός ένος πλαισίου αντιπαράθεσης επί των εκρηκτικών προβλημάτων που ταλανίζουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, μειώνονται καθώς παρατηρούμε από προχθές να κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αριστοτέλη Μπασδάνη και Τρύφωνα Πλαστάρα, με αφορμή τη συμμετοχή στον συνδυασμό του δεύτερου υποψηφίων που όπως καταγγέλλει ο νυν πρόεδρος, έχουν δικαστικές εκκρεμότητες.

Σε αυτή την καταγγελία απάντησε ήδη η άλλη πλευρά με αιχμές για ανάλογες περιπτώσεις υποψηφίων με τον συνδυασμό του «Ανεξάρτητου Επιμελητηριακού Κινήματος» και την κατάθεση ένστασης κατά της προέδρου της εκλογικής επιτροπής επειδή είναι συγγενής πρώτου βαθμού με υποψήφιο επιμελητηριακό σύμβουλο της παράταξης με επικεφαλής τον κ. Μπασδάνη. Οι πληροφορίες λένε πως με τον ίδιο τρόπο θα απαντήσει και πλευρά του νυν προέδρου, με ένσταση δηλαδή κατά των υποψηφιοτήτων δύο μελών του συνδυασμού «Μαγνησία 2025».

Η ουσία των εκλογών, η ανάδειξη δηλαδή και η προσπάθεια επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών, όπου οι έξι στους δέκα χρωστάνε στην εφορία, στον ασφαλιστικό τους φορέα και στις τράπεζες, περνάει σε δεύτερη μοίρα από τη στιγμή που οι επικεφαλείς διάλεξαν τον δρόμο της άγριας σύγκρουσης και της καλλιέργειας ενός πολεμικού κλίματος, προτού ακόμη στηθούν οι κάλπες. Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και μετά από αυτή, η σύγκρουση των δύο υποψηφίων προέδρων αναμένεται να κορυφωθεί, αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στον έναν από τους δύο.

Όλο αυτό το κλίμα δημιουργεί ωστόσο μια άκρως αρνητική εικόνα για τα επιμελητηριακά δρώμενα, και δεν αποκλείεται να αναγκάσει πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν σκοπό να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, να απέχουν τελικά από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Ήδη το εκλογικό σώμα έχει συρρικνωθεί δραματικά και αναμένεται να ψηφίσει ένα ποσοστό όχι πάνω από το 30% των μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, λόγω ανεξόφλητων οικονομικών υποχρεώσεων στο Μητρώο. Αν στο μεταξύ συνεχιστεί και κλιμακωθεί η σύγκρουση που μαίνεται από προχθές μεταξύ των κ.κ. Μπασδάνη και Πλαστάρα, οι εκλογές θα απαξιωθούν και η επόμενη μέρα θα είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιη, όχι μόνο για τα μέλη του Επιμελητηρίου αλλά και για τον ίδιο τον θεσμό. Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει άπαντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου