ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Eπάρκεια

eπάρκεια-302123

Σε αντίθεση με αντίστοιχες χρονικές περιόδους προηγούμενων ετών, όπου προέκυπταν σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά στην επάρκεια του νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, τον φετινό Σεπτέμβρη το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών, παρότι δεν έχει βρέξει καθόλου τον τελευταίο μήνα.

Η εξήγηση για αυτή τη διαπίστωση είναι απλή: τα μέτρα εξοικονόμησης νερού που αποφασίστηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ στις αρχές του φετινού καλοκαιριού απέδωσαν τα αναμενόμενα, και τώρα που η κατανάλωση είναι αυξημένη δεν υπάρχουν προβλήματα με την πίεση του νερού στο δίκτυο, ούτε μένουν χωρίς νερό για πολλές ώρες της ημέρας ολόκληρες γειτονιές στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Μέτρα, όπως για παράδειγμα, το πότισμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και των πάρκων (που ενώ υπήρχε η δυνατότητα να ποτίζονται από γεωτρήσεις, ποτίζονταν από το νερό του δικτύου) εφαρμόζονται απαρέγκλιτα, με αποτέλεσμα να μη υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών.

Μένει τώρα να αντιμετωπιστεί και το θέμα της υποβαθμισμένης ποιότητας στο νερό του δικτύου. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν βρέξει και εμπλουτιστούν οι πηγές.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου