ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ποιος φοβάται την αξιολόγηση;

ποιος-φοβάται-την-αξιολόγηση-308062

Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς αξιολόγησης, ωστόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να αξιολογηθούν. Ακολουθώντας τις οδηγίες των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο απείχαν ολόκληρο το καλοκαίρι από τη σχετική διαδικασία, ενώ τώρα ετοιμάζονται για πιο δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη που προγραμματίζουν συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.

Χαρακτηρίζουν πρόχειρο τον τρόπο που έχει στηθεί η διαδικασία της αξιολόγησης και θεωρούν πως η κυβέρνηση, υπό την πίεση των δανειστών να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο, θα εκμεταλλευτεί τα αποτελέσματα της αξιολόγησης έτσι ώστε να ολοκληρώσει πρώτα τη διαδικασία της κινητικότητας και στη συνέχεια να κάνει και απολύσεις.

Αυτό βέβαια θα μπορούσε να είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο αν στο τιμόνι της χώρας ήταν κάποια άλλη κυβέρνηση και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως πρώτο της μέλημα να προσλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους.

Πάντως, η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης να θέσει εκτός διεκδίκησης διευθυντικών θέσεων στο δημόσιο όσους υπαλλήλους δεν μετέχουν στην αξιολόγηση δε βοηθά στην εκτόνωση της έντασης, όπως επίσης και το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ, σε κεντρικό επίπεδο, είναι ακέφαλη δε βοηθά στο να επιτευχθεί ο στόχος αυτών που αντιδρούν στην αξιολόγηση.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου