Εγκληματική ολιγωρία

εγκληματική-ολιγωρία-374819

Στην περίπτωση του Κ.Υ. Αλμυρού, λύση φαίνεται να υπάρχει όχι όμως και βούληση για τη δρομολόγησή της. Στο μεταξύ οι ασθενείς θα συνεχίσουν να μεταφέρονται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συγγενών τους και… ο Θεός βοηθός!

Το περιστατικό με τον 75χρονο στον Πλάτανο Αλμυρού, που όπως αποκάλυψε ο «Ταχυδρόμος», αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχασε τη ζωή του μέχρι να βρεθεί τρόπος για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Βόλου, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τον δήμαρχο Αλμυρού, ο οποίος ξέσπασε κατά του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η δριμεία επίθεση του κ. Εσερίδη κατά του κ. Αντωνίου, δεν περιορίστηκε μόνο στις καταγγελίες του δημάρχου για αδιαφορία του διορισμένου επικεφαλής της υγειονομική μας περιφέρειας.

Οι αναφορές του δημάρχου αποκάλυψαν ότι ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από δύο οδηγούς του ΕΚΑΒ να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους καλύπτοντας τα κενά στην απογευματινή βάρδια, εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ δεν δρομολογεί τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Αν ισχύουν αυτές οι καταγγελίες, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, καθώς προκύπτει ότι η διοίκηση μιας υπηρεσίας με μείζονα χαρακτήρα εις ό,τι αφορά στην προαγωγή της δημόσιας υγείας, δεν κάνει τη δουλειά της με αποτελεσματικό τρόπο.

Τα κενά στα κέντρα υγείας είναι γνωστά όπως επίσης είναι γνωστή η συμβολή των περιφερειακών δήμων για την αντιμετώπιση προβλημάτων, τα οποία αφορούν στις ελλείψεις σε αναλώσιμα, στην καθαριότητα των συγκεκριμένων υγειονομικών υποδομών καθώς επίσης και στις συντηρήσεις των ασθενοφόρων. Μέχρι και πετρέλαιο βάζουν οι δήμαρχοι σε ορισμένα κέντρα υγείας τους χειμερινούς μήνες έτσι ώστε να μην παγώσουν οι ασθενείς και το προσωπικό. Μέχρι εκεί όμως. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί ούτε να καλύψει τα κενά σε προσωπικό, ούτε να υποκαταστήσει τα όργανα διοίκησης των δομών υγείας.

Το χειρότερο στην προκειμένη περίπτωση είναι η απόλυτη έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στον Δήμο Αλμυρού και τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ. Δεν υπάρχει η παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά του κ. Νέστορα Αντωνίου στις εκκλήσεις της δημοτικής αρχής, όπως επίσης καμία απάντηση στα αλλεπάλληλα έγγραφα που έχει στείλει ο δήμος ώστε να αντιμετωπιστούν τα εκρηκτικά προβλήματα του τοπικού κέντρου υγείας, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει ο δήμαρχος της περιοχής.

Ο κόσμος πεθαίνει αβοήθητος και τα κενά εις ό,τι αφορά στους οδηγούς των ασθενοφόρων εξακολουθούν και υφίστανται. Στην περίπτωση του Κ.Υ. Αλμυρού, λύση φαίνεται να υπάρχει όχι όμως και βούληση για τη δρομολόγησή της. Στο μεταξύ οι ασθενείς θα συνεχίσουν να μεταφέρονται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συγγενών τους και… ο Θεός βοηθός!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου