Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

ο-διάβολος-κρύβεται-στις-λεπτομέρειε-470307

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμη επικοινωνιακή προσπάθεια για να γίνει το μαύρο άσπρο

Όσο προχωραμε προς την κύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας για το τέταρτο μνημόνιο και αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες του νέου δυσβάστακτου πακέτου των μέτρων, τόσο επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι οι δανειστές κατάφεραν να δέσουν χειροπόδαρα όχι μόνο την παρούσα αλλά και την επόμενη ελληνική κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά δε στους λεονταρισμούς του πρωθυπουργού, που πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη ότι αν δεν εξασφαλίσει η χώρα μας μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους, δεν θα εφαρμοστεί η πρόσφατη επώδυνη συμφωνία με την τρόικα, αρκεί να επισημάνουμε ότι η επίμαχη συμφωνία θα υλοποιηθεί χωρίς ρήτρα ακύρωσης, ενώ τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο αν βγαίνουν τα νούμερα των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά. Επιπρόσθετα, το ΔΝΤ θα απαιτήσει δεσμεύσεις και από τη Ν.Δ., ότι σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές δεν θα ακυρώσει τα όσα δεσμεύτηκε να υλοποιήσει η παρούσα συγκυβέρνηση.

Από τη μια λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας είπε ένα ακόμη ψέμα, διακηρύττοντας ότι δεν θα εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο αν δεν μειωθεί το δημόσιο χρέος, και από την άλλη δέσμευσε και την επόμενη κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει το πακέτο της συμφωνίας για το τέταρτο μνημόνιο, που αποτελεί το οδυνηρό αποτέλεσμα των ολιγωριών και της διαπραγματευτικής ανεπάρκειας των δικών του στελεχών.

Ο κόσμος πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στην προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ότι μετά την επίμαχη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για έξοδο από τα μνημόνια και την οικονομική εποπτεία των δανειστών. Τα μέτρα που θα ψηφιστούν από τη Βουλή, πιθανότατα στις 18 Μαΐου, και θα τεθούν σε ισχύ από το 2019, σε ό,τι αφορά στις περικοπές των συντάξεων κατά 18% και από το 2020, σε ό,τι αφορά στο αφορολόγητο που μειώνεται κατά 3.000 ευρώ, θα διαρκέσουν έως και το 2021, ενώ το χειρότερο είναι πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις, ότι ακόμη και αν προκύψει υπερπλεόνασμα φέτος ή το 2018, δεν θα κάνει καμία κίνηση για τη διανομή του χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών!

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ρητορική αναπτύσσεται από κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο τον πρωθυπουργό, ώστε να παρουσιαστεί το περιεχόμενο του νέου μνημονίου ως το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που περιλαμβάνει και θετικά στοιχεία, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμη επικοινωνιακή προσπάθεια για να γίνει το μαύρο άσπρο. Άλλωστε, κανένα από τα προηγούμενα τρία μνημόνια δεν περιελάμβανε θετικά μέτρα για την κοινωνία. Τώρα θα πρωτοτυπήσουν αυτοί που μας τα επιβάλλουν; Τώρα μάλιστα που υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία ψηφίζει και υλοποιεί οδυνηρά οικονομικά μέτρα χωρίς την παραμικρή αντίσταση της κοινωνίας;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου