Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ

ο-συριζα-ενάντια-στον-συριζα-482236

Στον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς το εργατικό και το συνδικαλιστικό κίνημα καλούνται να εκφράσουν την κάθετη αντίθεση τους στα σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια επιλέγουν να προκαλέσουν σύγχυση και δυσφορία στους πολίτες, εκδίδοντας ανακοινώσεις με τις οποίες καλούν τον κόσμο να πλαισιώσει μαζικά και δυναμικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες για την κορυφαία επέτειο του εργατικού κινήματος, την Εργατική Πρωτομαγιά. Αγνοώντας προφανώς τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως βασικός κυβερνητικός εταίρος, καθώς και τα αντεργατικά μέτρα που ελήφθησαν και από το κυβερνών κόμμα (της κατ’ ευφημισμόν Αριστεράς), οι κατά τόπους κομματικές οργανώσεις καλούν τον κόσμο να δώσει τη δική του μάχη ώστε να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν απορρυθμίσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και έχουν αφανίσει τα κοινωνικά δικαιώματα.

Με άλλα λόγια, το προσκλητήριο των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κατά της δίκης τους κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει να πορεύεται στον δρόμο που χάραξαν οι μνημονιακοί της προκάτοχοι, λαμβάνοντας κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Επικαλούνται μάλιστα τα εντυπωσιακά συλλαλητήρια των προηγούμενων χρόνων κατά της λιτότητας και των μνημονίων, καθώς και τις συγκεντρώσεις υπέρ της επικράτησης του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα-παρωδία του καλοκαιριού του 2015. Στη μεν περίπτωση του δημοψηφίσματος, όλοι γνωρίζουμε με ποσό εξευτελιστικό τρόπο απαξιώθηκε η λαϊκή ετυμηγορία, ενώ σε ό,τι αφορά στις αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχηθεί στην εξουσία, αυτές σταμάτησαν να εκδηλώνονται όταν οι υποκινητές τους βολεύτηκαν στα κυβερνητικά έδρανα και τα υπουργεία, από όπου απολαμβάνουν εδώ και δυο χρόνια τα προκλητικά προνομία που τους εξασφαλίζει η ένταξη τους στο εγχώριο πολιτικό κατεστημένο.

Στον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς το εργατικό και το συνδικαλιστικό κίνημα καλούνται να εκφράσουν την κάθετη αντίθεση τους στα σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση για νέο «ψαλίδι» στις συντάξεις και περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου. Αυτά τα δύο μέτρα, όπως και το τρίτο μνημόνιο, φέρουν τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και καμία ανακοίνωση που είναι γραμμένη σε ψευτοεπαναστατικό ύφος και έχει συνταχθεί υπό την καθοδήγηση μιας κομματικής γραμμής, η οποία συγκρούεται με όσα πρεσβεύει και ψηφίζει η συγκυβέρνηση, δεν πρόκειται να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποιοι ευθύνονται για τα σημερινά τους αδιέξοδα και δεν θα παρασυρθούν από το κομματικό προπέτασμα καπνού που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που προκηρύσσονται γενικές απεργίες ή όταν τιμάται η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Αυτές οι προσπάθειες δεν επιτυγχάνουν τίποτα άλλο από το να προκαλούν οργή, ενώ η κοινωνία που ξέρει πλέον με ποιους έχει να κάνει, απλά χαμογελά ειρωνικά και κάνει υπομονή μέχρι να στηθούν κάλπες!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου