Κατευθυνόμενη μοιρολατρία

κατευθυνόμενη-μοιρολατρία-541365

Όσοι έχουν την ευθύνη να ξεσηκώσουν το λαό και ολιγωρούν, εξυπηρετούν σκοπιμότητες

Άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί στη Μαγνησία από πλευράς σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων, αναφορικά στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Με εξαίρεση τη δραστηριότητα του ΠΑΜΕ και κάποιες ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που είναι γραμμένες σε καυστικό ύφος για το φημολογούμενο περιεχόμενο της νέας συμφωνίας και των οδυνηρών συνεπακόλουθων της, το συνδικαλιστικό κίνημα μοιάζει υπνωτισμένο και η πλειοψηφία των εργαζομένων και των ανέργων δείχνει αδιάφορη και απρόθυμη να αντιδράσει μαζικά και οργανωμένα στα χειρότερα που βρίσκονται προ των πυλών. Προφανώς, οι αντιστάσεις της κοινωνίας εξαντλήθηκαν τον περασμένο χειμώνα, όταν διοργανώθηκαν οι εντυπωσιακές απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό. Μάλλον η αγωνιστική διάθεση των άμεσα θιγόμενων από τη νέα λαίλαπα των μέτρων, κάμφθηκε στο διάστημα που μεσολάβησε από εκείνη την περίοδο, όταν ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες, ωστόσο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των δανειστών για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του νέου δανείου έγιναν νόμοι του κράτους.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την εξέλιξη, οι απλοί πολίτες που υπομένουν τα πάνδεινα εδώ και επτά χρόνια δίχως ο Γολγοθάς τους να τελειώνει, εμφανίζονται αδρανείς και απρόθυμοι να αντισταθούν στη νέα μείωση του αφορολογήτου, τις καινούργιες περικοπές στις συντάξεις και την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Όλα αυτά θα συμφωνηθούν αργά η γρήγορα από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και να αποτραπεί το ενδεχόμενο χρεωκοπίας και εξόδου από το ευρώ. Κατά συνέπεια, το κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι δηλαδή προβάλλεται σθεναρή αντίσταση στην τρόικα και πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να υποχωρήσουν οι θεσμοί έναντι των δικών μας προτάσεων, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμη επικοινωνιακή «φούσκα» για εσωκομματική κατανάλωση.

Γι αυτό και επισημαίνουμε την ανάγκη να τεθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα οι συνδικαλιστικοί φορείς, τα σωματεία εργαζομένων και τα συνδικάτα, έτσι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος και να δοθεί δυναμική απάντηση στη συνεχιζόμενη υποθήκευση του μέλλοντος της ελληνικής κοινωνίας. Όσοι έχουν την ευθύνη να ξεσηκώσουν το λαό και ολιγωρούν, εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Όσοι θεωρούν ότι ακόμη κι αν αντιδράσουν δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα, ας γνωρίζουν ότι κανένας αγώνας δεν πήγε ποτέ χαμένος. Όσοι τέλος παραμείνουν αδρανείς και αποστασιοποιημένοι όταν εξαγγελθεί και πραγματοποιηθεί κάποια γενική απεργία, θα είναι άξιοι της μοίρας τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου