Aδικαιολόγητες απουσίες

aδικαιολόγητες-απουσίες-570274

Η βαριά φορολόγηση προκαλεί ασφυξία στην αγορά όπως και η έλλειψη σχεδιασμού για την τόνωση της

Στη στάση των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών που απουσίαζαν από την εκδήλωση για την παρουσίαση της έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, αναφορικά στη δραματική κατάσταση της αγοράς, συμπυκνώνεται η γενικότερη φιλοσοφία της παρούσας κυβέρνησης για το πιο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Οι εκπρόσωποι της περιοχής στην εθνική αντιπροσωπεία που απουσίαζαν από την παρουσίαση της έρευνας, είτε γιατί είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις, είτε γιατί δεν ήθελαν να έρθουν αντιμέτωποι με τους αγανακτισμένους εμπόρους, είτε γιατί απλά είχαν να κάνουν κάτι καλύτερο εκείνη την ώρα, επιβεβαίωσαν με τη στάση τους την εκτίμηση η οποία υπάρχει στις τάξεις του τοπικού εμπορικού συλλόγου και όχι μόνο, ότι δηλαδή οι φορείς της ιδιωτικής οικονομίας έχουν τεθεί από την παρούσα συγκυβέρνηση στο περιθώριο των εξελίξεων και αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητοι.

Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξαχθέι όχι μόνο από την απουσία των κυβερνητικών βουλευτών από μια ενημερωτική εκδήλωση, αλλά από τον τρόπο που ασκείται πολιτική σε αυτό τον τόπο την τελευταία διετία. Η βαριά φορολόγηση προκαλεί ασφυξία στην αγορά, ενώ η έλλειψη σχεδιασμού για την τόνωση της είτε μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων, είτε μέσω της χρηματοδότησης της ιδιωτικής οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα και τα κοινοτικά προγράμματα, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εμπόρους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Τα χτυπήματα που δέχονται είναι αλλεπάλληλα και οι αντοχές τους έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Έρευνες σαν αυτή που παρουσιάστηκε προχθές το βράδυ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, απλά επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο, και κάνουν ακόμη πιο εκκωφαντικό το καμπανάκι κινδύνου, το οποίο χτυπά ο ιδιωτικός τομέας εδώ και χρόνια. Ωστόσο, όταν οι φορείς της αγοράς μπαίνουν στη διαδικασία να διενεργήσουν έρευνες ώστε να αποτυπωθεί και επισήμως η τραγική κατάσταση των εμπορικών επιχειρήσεων, έχουν την απαίτηση οι βουλευτές, οι οποίοι καλούνται στη παρουσίαση αυτών των ερευνών, να δίνουν το παρόν προκειμένου να ενημερώνονται και να προωθούν στη συνέχεια τα απογοητευτικά συμπεράσματα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, μήπως και υπάρξει αντίδραση στην κραυγή αγωνίας της πραγματικής οικονομίας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, μετά και τις εκκωφαντικές απουσίες οι οποίες καταγράφηκαν προχθές το βράδυ, έβγαλε τα συμπεράσματα του και ετοιμάζεται να απαντήσει αναλόγως στις επερχόμενες εκλογές. Ας μην εκπλαγούν οι απόντες αν τους τιμωρήσουν διά της ψήφου τους οι άνθρωποι της αγοράς. Δεν έχουν εξάλλου άλλον τρόπο να εκφράσουν την αγανάκτηση τους απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία πριν από δύο χρόνια τους έταζαν τον ουρανό με τα άστρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου