Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

ο-τελευταίος-να-κλείσει-την-πόρτα-574784

Σε αυτές τις χώρες επικρατεί η λογική, η ισονομία και η αντιμετώπιση των πολιτών ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα

Απολύτως αναμενόμενη η αντίδραση των δικηγόρων και στο Βόλο κατά του νέου ασφαλιστικού, που γονατίζει όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματικούς κλάδους της χώρας. Η προσφυγή που θα γίνει στο ΣτΕ κατά της αντισυνταγματικότητας του νόμου Κατρούγκαλου προσυπογράφεται και από τον τοπικό δικηγορικό σύλλογο, ο οποίος συμπλέει με τη γραμμή που χάραξε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού η λαίλαπα του νέου ασφαλιστικού. Έως και το 80% του ετήσιου εισοδήματος του θα χάνει στο εξής ένας δικηγόρος που λαμβάνει πάνω από 20.000 ευρώ κατ’ έτος, βάσει των όσων προβλέπουν ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου και οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου. Υπό αυτές στις συνθήκες, είναι αδύνατο να συνεχιστεί η λειτουργία μιας σειράς επιστημονικών επαγγελμάτων. Είτε θα αναγκαστούν οι θιγόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες να φοροδιαφύγουν και να αποφύγουν την καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις συντάξεις τους, είτε θα εγκαταλείψουν τη χώρα και θα αναζητήσουν επαγγελματική στέγη στο εξωτερικό. Όπως ειπώθηκε και στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι συνθήκες που διαμορφώνουν τα επίμαχα νομοθετήματα ευνοούν τη μαζική μετανάστευση των επιστημόνων.

Η Ελλάδα έχει πλέον καταστεί ένα εχθρικό επαγγελματικό περιβάλλον για τους ανθρώπους που έχουν την κατάλληλη κατάρτιση και την επιστημοσύνη ώστε να βοηθήσουν στη δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς της χώρας στους προ μνημονίων ρυθμούς. Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες εγκατέλειψαν την Ελλάδα αναζητώντας λύση στο επαγγελματικό αδιέξοδο, το οποίο αντιμετώπισαν εντός συνόρων. Πλέον ετοιμάζονται να τους ακολουθήσουν και οι εν ενεργεία συνάδελφοι τους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα των συγκυβερνώντων.

Στο τέλος θα μείνουν στη χώρα μόνο οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που έχουν εγκλωβιστεί στα δικά τους οικονομικά αδιέξοδα, και βεβαίως οι δημόσιοι υπάλληλοι, που όλο αυξάνονται και πληθύνονται, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Όσοι μπορούν να ξαναδώσουν ελπίδα σε αυτό τον τόπο θα ξενιτευτούν και θα συμβάλουν στα ΑΕΠ των χωρών οι οποίες θα τους υποδεχτούν με εντελώς διαφορετικά φορολογικά και ασφαλιστικά καθεστώτα. Σε αυτές τις χώρες επικρατεί η λογική, η ισονομία και η αντιμετώπιση των πολιτών ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα. Καμία σχέση δηλαδή με το δικό μας καθεστώς, όπου κυριαρχούν ο παραλογισμός, οι ανισότητες και η αντιμετώπιση των πολιτών ανάλογα με τις εισπρακτικές ανάγκες του πολυδάπανου κρατικού μηχανισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου