Δύο χρόνια ψέματα και αυταπάτες

δύο-χρόνια-ψέματα-και-αυταπάτες-584916

Όλοι αυτοί που δεν έχουν λόγο να γιορτάζουν τα δεύτερα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας

Μια κυβέρνηση που έχει συναίσθηση της κατάστασης η οποία επικρατεί στην κοινωνία, και σαφή εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εξαιτίας των δικών της πολιτικών επιλογών, αντί για επετειακές φιέστες και επικοινωνιακά σόου με αποδέκτες κυρίως το κομματικό ακροατήριο, θα σιωπούσε, θα έσκυβε το κεφάλι και θα προσπαθούσε να αναστρέψει το βαρύ και ασήκωτο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. Οι συγκυβερνώντας, αν δεν είχαν τυφλωθεί από τη μανία τους για εξουσία, και από την αγωνία τους να διατηρήσουν τα προνόμια της, θα αντιλαμβάνονταν ότι ο εορτασμός των επετείων έχει ουσία εφόσον υπάρχει κόσμος που επιθυμεί, και πάνω από όλα που έχει λόγο ώστε να γιορτάσει. Στην προκειμένη περίπτωση, οι μοναδικοί που ήθελαν να γιορτάσουν τη συμπλήρωση δύο χρόνων του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας, ήταν όσοι έχουν ευεργετηθεί από την κυβέρνηση, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κομματικούς ημετέρους και τα τρωκτικά του συστήματος εξουσίας, που καραδοκούν και σε κάθε ευκαιρία επωφελούνται, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας βρίσκεται σε απόγνωση.

Δυστυχώς είναι παρά πολλοί αυτοί που ευνοήθηκαν στα δυο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μετακλητοί υπάλληλοι, κομματάρχες, αφισοκολλητές, πάσης φύσεως οσφυοκάμπτες που περίμεναν με ανυπομονησία να τους δοθεί η ευκαιρία και να εισβάλουν στα ανάκτορα της εξουσίας για να βολευτούν οι ίδιοι και οι κολλητοί τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους έδωσε αυτή την ευκαιρία, τοποθετώντας τους σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, με αμοιβές που θα ζήλευαν αυτή την εποχή ακόμη και πτυχιούχοι με πλούσια εργασιακή εμπειρία. Την ίδια στιγμή, όσοι δεν κατέστη δυνατό να τακτοποιηθούν σε κάποια από τις παραπάνω θεσούλες, άρχισαν ήδη να βολεύονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων.

Λειτουργώντας σαν ένα κλειστό σύστημα εξουσίας που αγνοεί τις έννοιες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, δημιούργησαν έναν κομματικό στρατό που έχει κάθε λόγο να χαίρεται και να γιορτάζει για τη συμπλήρωση δύο χρόνων του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Όλος αυτός ο κομματικός συρφετός είναι ωστόσο ο μονός που νιώθει ικανοποίηση για την επιλογή της κυβέρνησης να γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλια της. Όλοι οι υπόλοιποι, που είδαν τις ζωές τους να χειροτερεύουν και το αφήγημα της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης» να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, οργίζονται και αγανακτούν μπροστά στους επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς και την προπαγανδιστική προσπάθεια της ηγετική ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου να διαστρέψει, για άλλη μια φορά, την πραγματικότητα, και να παρουσιάσει σαν επιτυχημένο το έργο της πλέον αποτυχημένης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν.

Όλοι αυτοί που δεν έχουν λόγο να γιορτάζουν τα δεύτερα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Τον άνεργο που παραμένει δίχως ελπίδα. Τον χαμηλόμισθο που είδε τις αποδοχές του να «ψαλιδίζονται» κι άλλο επειδή μειώθηκε το αφορολόγητο. Τον ελεύθερο επαγγελματία που βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος από τη βαριά φορολογία και το βάρβαρο ασφαλιστικό τερατούργημα Κατρούγκαλου. Τον χαμηλοσυνταξιούχο που του πήραν από την τσέπη το ΕΚΑΣ και του έδωσαν ένα χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα. Όλοι αυτοί βράζουν από αγανάκτηση, όχι τόσο για τη χειροτέρευση της καθημερινότητας τους, αλλά επειδή τους είπαν ψέματα ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο τους και στη συνέχεια τους φόρτωσαν στην πλάτη ένα ακόμη μνημόνιο. Πάει πολύ λοιπόν να τους βλέπει ο λαός να γιορτάζουν γενέθλια την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται σε διαρκές μνημόσυνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου