Κόβονται οι γέφυρες επικοινωνίας

κόβονται-οι-γέφυρες-επικοινωνίας-590064

Το «Αχιλλοπούλειο» ανήκει στην τοπική κοινωνία, και οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του οφείλουν να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους

Η άμεση απάντηση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών στην απολογιστική συνέντευξη τύπου του διοικητή του «Αχιλλοπούλειου», καθώς βεβαίως και το ύφος που χρησιμοποιήθηκε από τους συνδικαλιστές, προκειμένου να σχολιάσουν τις δηλώσεις Δραμητινού, επιβεβαιώνουν το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Δεν θέλουμε προς το παρόν να κάνουμε λόγο για οριστική ρήξη στις σχέσεις τους, ωστόσο από τη μια η διάθεση των συνδικαλιστών να ασκούν σκληρή κριτική στη διοίκηση του νοσοκομείου και από την άλλη η προσπάθεια του διοικητή να παρουσιάσει με στοιχεία ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καταδεικνύουν ότι πολύ δύσκολα θα γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στα δύο μέρη. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο σύλλογος των νοσηλευτών που σε κάθε ευκαιρία δείχνει τις προθέσεις του έναντι της διοίκησης του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας καταστάσεις με τις οποίες οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά.

Με τα σημερινά δεδομένα, η πλευρά της διοίκησης θεωρεί ότι το «Αχιλλοπούλειο» βρίσκεται σε πολύ κατάσταση, τόσο σε ό,τι αφορά στο θέμα της στελέχωσης όσο και σε αυτό της χρηματοδότησης για φάρμακα και αναλώσιμα υλικά. Από την άλλη μεριά, οι εκπρόσωποι των γιατρών και των νοσηλευτών περιγράφουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, με τις ελλείψεις να δημιουργούν οριακές καταστάσεις και να θέτουν υπό αμφισβήτηση την ομαλή λειτουργία ακόμη και βασικών δομών του νοσοκομείου. Και οι δυο πλευρές επικαλούνται στοιχεία προκειμένου να στηρίξουν τις θέσεις τους, με τους πολίτες να παρακολουθούν σαστισμένοι το σκηνικό σύγκρουσης που έχει δημιουργηθεί.

Σε ό,τι αφορά δε στο θέμα του νέου οργανισμού λειτουργίας του νοσοκομείου, εκεί πραγματικά είχαμε ρήξη ανάμεσα στη διοίκηση και τους συνδικαλιστές, με τον κ. Δραμητινό να περιγράφει μια υποδειγματική διαδικασία διαβούλευσης, όπου οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέθεσαν τις προτάσεις τους, και τους εκπροσώπους γιατρών και νοσηλευτών να καταγγέλλουν μονομερείς αποφάσεις και προσπάθεια εξωραϊσμού μιας εξαιρετικά δυσάρεστης κατάστασης στον νευραλγικό τομέα της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του Βόλου δεν πρόκειται να λυθούν ούτε με συγκρούσεις, ούτε με καταγγελίες, ούτε όμως και με επικοινωνιακά τεχνάσματα που αποπροσανατολίζουν το ενδιαφέρον. Το «Αχιλλοπούλειο» ανήκει στην τοπική κοινωνία, και οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του οφείλουν να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους και να συνεργαστούν για τη στήριξη και την ανάπτυξη του. Διαφορετικά, και οι μεν και οι δε θα βρεθούν σύντομα μπροστά σε ένα γκρεμισμένο οικοδόμημα, τα θεμέλια του οποίου κλόνισαν τα μνημόνια, ενώ οι έριδες και οι αντιπαραθέσεις τού έδωσαν τη χαριστική βολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου