Ο χιονιάς τούς έδωσε τη χαριστική βολή

ο-χιονιάς-τούς-έδωσε-τη-χαριστική-βολή-598191

Αυτή την περίοδο, στην κυβέρνηση έχουν άλλες προτεραιότητες και ελάχιστα ενδιαφέρονται για τα εκρηκτικά προβλήματα της καθημερινότητας

Μία παραγωγική και μια επαγγελματική τάξη οι οποίες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από τον πρόσφατο χιονιά, έχουν ζητήσει τα τελευταία 24ωρα από την κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί και να κινήσει τις απαραίτητες για την οικονομική τους ανακούφιση διαδικασίες. Οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του νομού Μαγνησίας είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά από τον παγετό και τώρα βρίσκονται σε απόγνωση. Ζητούν λοιπόν από την πολιτεία να επιταχύνει τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η δεύτερη ομάδα είναι οι έμποροι, που από τις αρχές του μήνα δεν έχουν δουλέψει καθόλου εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι οποίες έδωσαν τη χαριστική βολή στην, έτσι κι αλλιώς, υποτονική αγοραστική κίνηση. Οι άνθρωποι της αγοράς έχουν ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να τους δοθεί αναβολή ενός μήνα, τουλάχιστον, εις ότι αφορά στην αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν ούτε τους προμηθευτές τους, ούτε τα ενοίκια των καταστημάτων τους, αλλά ούτε και το προσωπικό. Τόσο στη μια όσο και στην άλλη περίπτωση, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και διεύρυνε τα οικονομικά αδιέξοδα παραγωγών και εμπόρων. Ζητούν λοιπόν από την πολιτεία να πράξει το αυτονόητο και να σταθεί το πλευρό τους, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν νοιάζεται μόνο για την είσπραξη φόρων και την επιβολή εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ωστόσο ότι αυτή την περίοδο, στην κυβέρνηση έχουν άλλες προτεραιότητες και ελάχιστα ενδιαφέρονται για τα εκρηκτικά προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία ταλανίζουν όλους τους υπόλοιπους, μη προνομιούχους αυτής της χώρας. Για παράδειγμα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν ρίξει όλο το βάρος στην άσκηση πολιτικής με ρουσφετολογική χροιά. Αυτό προκύπτει από τις αναρίθμητες προσλήψεις μετακλητών, καθώς και από τον σχεδιασμό μονιμοποίησης συμβασιούχων στους δήμους.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι έχουν οδηγήσει σε άλλο επίπεδο τις έννοιες «ρουσφέτι» και «τακτοποίηση ημετέρων». Μέχρι και τις προσλήψεις προσωπικού, το οποίο προοριζόταν για την κάλυψη αναγκών σε δομές φιλοξενίας προσφύγων, τις μετέτρεψαν σε θέσεις απασχόλησης εντός δημοτικών υπηρεσιών, χωρίς το παραμικρό αντικείμενο εργασίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα παραμένει οδυνηρή για τους ανθρώπους της αγοράς και για αυτούς που έχουν μάθει να ζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα τους. Όλοι αυτοί λοιπόν περιμένουν να ενεργοποιηθεί ο υφιστάμενος μηχανισμός μήπως και μπορέσουν να αποφύγουν την επερχόμενη καταστροφή, συμβάλλοντας παράλληλα στα έσοδα του ρουσφετολογικού κράτους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου