Δυσπιστία και επιφυλακτικότητα

δυσπιστία-και-επιφυλακτικότητα-608964

Οι εργαζόμενοι στις δομές της δημόσιας υγείας, όπως το νοσοκομείο του Βόλου, δεν έχουν ανάγκη από επικοινωνιακά σόου

Με… μικροσκοπικό καλάθι αναμένουν σήμερα στο νοσοκομείο του Βόλου το κυβερνητικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζόμενων. Πέραν του ότι έχουν ακούσει από πολλές κυβερνήσεις τις ίδιες υποσχέσεις για αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων της δημόσιας υγείας, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ένα επιπλέον ζήτημα αξιοπιστίας. Γι αυτό και οι συνδικαλιστές, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στους νοσοκομειακούς γιατρούς, έκαναν χθες λόγο για επικοινωνιακή φιέστα δίχως ουσιαστικό περιεχόμενο και αποτέλεσμα μόλις ενημερώθηκαν για τη σημερινή επίσκεψη στο «Αχιλλοπούλειο» του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Από τη δική τους πλευρά, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ για την επίσκεψη, σχολίασαν με σκωπτικό ύφος το συγκεκριμένο γεγονός, με τον πρόεδρο του συλλόγου να παρατηρεί ότι οι γιορτές πέρασαν και πως δεν περιμένει από τον Άη Βασίλη να καλύψει τα τουλάχιστον 100 κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στις δομές της δημόσιας υγείας, όπως το νοσοκομείο του Βόλου, που είναι το δεύτερο σε μέγεθος στη Θεσσαλία μετά το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, δεν έχουν ανάγκη από επικοινωνιακά σόου αλλά από ουσιαστικές δεσμεύσεις και, το πιο σημαντικό, από την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Όχι σαν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει κατά καιρούς από το βήμα της Βουλής οι πολιτικοί ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας. Από τότε έχουν περάσει αρκετοί μήνες και η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει τραγική.

Τις κλινικές που λειτουργούν με έναν ή δύο γιατρούς και άλλους τόσους νοσηλευτές, πρέπει να επισκεφτεί σήμερα το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης τα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία, όπου καθημερινά οι ειδικευμένοι και οι ειδικευόμενοι γιατροί δίνουν πραγματική μάχη με τις αντοχές τους και τις αντιξοότητες, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Μέχρι στιγμής και η παρούσα κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο λόγω ιδεολογικής ταυτότητας(!), αυτό που έχει να επιδείξει είναι πολιτικές που απαξιώνουν κι άλλο τη δημόσια υγεία και υποβαθμίζουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Μόλις υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για στελέχωση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των ιατρείων του ΠΕΔΥ με επαρκή αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των γιατρών και των εργαζομένων. Μέχρι τότε θα πρέπει να περιμένει αντιδράσεις σαν αυτές των συνδικαλιστών στο «Αχιλλοπούλειο», που λίγες ώρες πριν τη σημερινή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμεναν κάτι παραπάνω από επιφυλακτικοί και δύσπιστοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου