Πολιτικό θράσος

πολιτικό-θράσος-625019

Οι τοπικές κοινωνίες δεν τρέφουν αυταπάτες ως προς τις διαθέσεις της κεντρικής διοίκησης σε ότι αφορά στην επίλυση βασικών προβλημάτων

Τα σημερινά εγκαίνια του περιφερειακού ιατρείου Σούρπης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον δήμαρχο Αλμυρού να θέσει υπόψη του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Νέστορα Αντωνίου, που θα δώσει το παρόν στην εκδήλωση, τα εκρηκτικά προβλήματα υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας της περιοχής. Η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει επιδιώξει ουκ ολίγες φορές να συναντηθεί με τον διοικητή της ΥΠΕ, ωστόσο όλες οι προσπάθειές της έπεσαν στο κενό. Έτσι λοιπόν στα σημερινά εγκαίνια στη Σούρπη, ο κ. Αντωνίου θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον δήμαρχο Αλμυρού που φωνάζει εδώ και μήνες για την τραγική κατάσταση στο τοπικό κέντρο Υγείας, δίχως όμως να βρίσκει ανταπόκριση. Οι υπεύθυνοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Σαν να μην υπάρχει δηλαδή κενό στην απογευματινή βάρδια του οδηγού ασθενοφόρου, που έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά των έκτακτων περιστατικών μετά τις 3 το μεσημέρι με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και τις καρότσες των αγροτικών στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Σαν να μην εξαρτάται η λειτουργία του από τον οικείο δήμο που το τροφοδοτεί με αναλώσιμα υλικά, και το ενισχύει οικονομικά, όσο το επιτρέπουν οι περιορισμένες οικονομικές του δυνατότητες.

Το πρόσφατο περιστατικό με τον τραυματισμό, κατά τη διάρκεια τροχαίου ατυχήματος, ενός 37χρονου στο κεφάλι, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. της περιοχής στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, επειδή δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στην απογευματινή βάρδια, έρχεται να υπενθυμίσει τις τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να επιβεβαιώσει την εκτίμηση για την αδιαφορία ή και την ανικανότητα των υπευθύνων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να δώσουν λύσεις.

Οι τοπικές κοινωνίες δεν τρέφουν αυταπάτες ως προς τις διαθέσεις της κεντρικής διοίκησης σε ότι αφορά στην επίλυση βασικών προβλημάτων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, όπως για παράδειγμα η επαρκής κάλυψη των θέσεων των οδηγών ασθενοφόρων στα κέντρα υγείας της περιφέρειας. Η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν τα πολιτικά στελέχη που έχουν τη σχετική ευθύνη, τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών σε ζητήματα ζωής και θανάτου, δε μας εκπλήσσει. Ούτε και η αδιαφορία τους ακόμη και να συναντηθούν με τους αιρετούς, ώστε να συζητήσουν για τη λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν την επικείμενη κατάρρευση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αυτό που μας προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι το πολιτικό θράσος που επιδεικνύουν, εμφανιζόμενοι σε εγκαίνια και φιέστες, όπου μάλιστα τίθενται επισήμως σε λειτουργία δομές για τις οποίες οι ίδιοι δεν έχουν ενδιαφερθεί ούτε σε θεωρητικό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου