Προκλητικός και αμετανόητος

προκλητικός-και-αμετανόητος-632106

Αυτή τη φορά ο κ. Πολάκης ξεπέρασε τα όρια, απαξιώνοντας έναν ολόκληρο κλάδο

Υπάρχουν κυβερνήσεις που υπόσχονται ότι θα λάβουν μέτρα ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση σε τομείς όπως η υγεία. Ολες σχεδόν διαψεύστηκαν από τα γεγονότα, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού ιδίως μετά τα μνημόνια όπου πάγωσαν όλες οι προσλήψεις, έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Υπάρχουν όμως και κυβερνήσεις που όχι μόνο υπόσχονται προσλήψεις και στο τέλος αφήνουν συντρίμμια, αλλά προκαλούν τους εργαζόμενους με απαξιωτικές και προσβλητικές τοποθετήσεις. Χρειάζεται πράγματι μεγάλο θράσος για να ρίξει κάποιος λάσπη στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν περιπτώσεις υπεραρίθμων συναδέλφων τους, οι οποίοι για να σκοτώσουν την ώρα τους πλέκουν πουλόβερ! Χρειάζεται επίσης και ένα κυβερνητικό στέλεχος με το ανάλογο ύφος ώστε να υλοποιηθεί η άθλια επιχείρηση σπίλωσης ενός κλάδου, που όλοι γνωρίζουμε ότι αν δεν ξεπερνούσε καθημερινά τα όρια της αντοχής του, τότε το δημόσιο σύστημα υγείας θα είχε καταρρεύσει προ πολλού. Χρειάστηκε επίσης πολύ χιούμορ και καλή διάθεση ώστε να απαντήσει ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου με τον ευρηματικό τρόπο που απάντησε στον ανεκδιήγητο αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Υπό διαφορετικές συνθήκες ίσως και να είχε υποβληθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους, που πολλοί αναρωτιούνται για το λόγο παραμονής του στο κυβερνητικό σχήμα.

Δεν είναι βεβαίως ούτε η πρώτη, ούτε και η τελευταία φορά που ο κ. Πολάκης προκαλεί με τις απόψεις και τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τα όρια, απαξιώνοντας έναν ολόκληρο κλάδο, τον οποίο οι πολιτικές και της δικής του κυβέρνησης έχουν οδηγήσει λίγο πριν την διάλυση. Ο ίδιος ήταν που πριν από λίγους μήνες υποσχόταν με στόμφο από το βήμα της Βουλής χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Ο ίδιος είναι που σήμερα προκαλεί τους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντας (εμμέσως πλην σαφώς) κάποιους από αυτούς τεμπέληδες και άχρηστους!

Η τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία χρειάζεται ανθρώπους που θα σκύψουν το κεφάλι, θα σηκώσουν τα μανίκια και θα δουλέψουν με πάθος μήπως και αντιστραφεί η σημερινή εικόνα. Όχι πολιτικά μαντρόσκυλα γεμάτα έπαρση και αλαζονεία που συνεχώς προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για την εμμονή του πρωθυπουργού στη διατήρηση τους σε καλά αμειβόμενες θέσεις εξουσίας και μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς, όπως η δημόσια υγεία, όπου χρειάζεται κλίμα ηρεμίας και συνεργασίας για να μην καταρρεύσει το ετοιμόρροπο οικοδόμημα της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου