Η ώρα των ευθυνών

η-ώρα-των-ευθυνών-699477

Λίγους μήνες μετά τις εκλογές και την επικράτηση του Αγγελου Αγραφιώτη, η τοπική επικαιρότητα άρχισε να βομβαρδίζεται, σχεδόν καθημερινά, από καταγγελίες, αποκαλύψεις και κατηγορίες μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παρούσας διοίκησης του Ορφανοτροφείου

Το ίδρυμα του Ορφανοτροφείου Βόλου που έχει προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο στη διάρκεια της λειτουργίας του, περνά αυτό το διάστημα την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε διαχρονικά, έρχονται να προστεθούν στο πολεμικό κλίμα μεταξύ της παρούσας διοίκησης και της δημοτικής αρχής, που μάλιστα την στήριξε ώστε να εκλεγεί πριν από λίγους μόλις μήνες. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η προηγούμενη διοίκηση αντικαταστάθηκε μετά τον θόρυβο για τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, με την παρούσα δημοτική αρχή να πρωτοστατεί στην προσπάθεια απομάκρυνσής της, προκειμένου να προκύψει νέο διοικητικό σχήμα, το οποίο με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και υπό τον εποπτικό έλεγχο του δήμου Βόλου θα έβγαζε το ίδρυμα από τα αδιέξοδά του.

Λίγους μήνες μετά τις εκλογές και την επικράτηση του Αγγελου Αγραφιώτη, η τοπική επικαιρότητα άρχισε να βομβαρδίζεται, σχεδόν καθημερινά, από καταγγελίες, αποκαλύψεις και κατηγορίες μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παρούσας διοίκησης του Ορφανοτροφείου, με τα οικονομικά ζητήματα να κυριαρχούν, ενώ πλέον έχουν μπει στο κάδρο και θέματα αδειοδότησης που σύμφωνα με τον πρόεδρο απειλούν ακόμη και τη λειτουργία του ιδρύματος. Μάλιστα ο ίδιος επικαλείται ότι πρόσωπα τα οποία τοποθέτησε ο δήμος Βόλου στη διοίκηση του ορφανοτροφείου, προχώρησαν σε καταγγελίες που τορπιλίζουν την προσπάθεια επιβίωσης του ιστορικού ιδρύματος.

Σε αυτό το νοσηρό σκηνικό η διοίκηση καλεί σήμερα τους τοπικούς εκπροσώπους φορέων, με προεξάρχοντες του βουλευτές και τη δημοτική αρχή Βόλου, να παραστούν στη σύσκεψη που διοργανώνεται σε μια ύστατη, ενδεχομένως, προσπάθεια να κρατηθεί το ορφανοτροφείο εν λειτουργία. Ο δήμος Βόλου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραστεί σε αυτή τη συνάντηση, κλιμακώνοντας έτσι την κόντρα του με τον Αγγελο Αγραφιώτη. Μετά δε και τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Τάσου Μπατζιάκα, πως ήταν λάθος η στήριξη στο πρόσωπο του νυν προέδρου του ορφανοτροφείου και ότι εφόσον δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, τότε πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του, η παρουσία του δήμου στη σημερινή συνάντηση θα ήταν άνευ ουσίας, καθώς η ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές θεωρείται δεδομένη. Από την άλλη μεριά, αυτοί που θα παραστούν στη συνάντηση, εκτός από την ενημέρωση που θα τους παρασχεθεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις για την έξοδο του ιδρύματος από το σημερινό αδιέξοδο. Αλλιώς θα πρόκειται για μια ακόμη ανούσια διαδικασία, με χαρακτήρα μνημόσυνου για το ιστορικό Ορφανοτροφείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου