Νοσηρό παρασκήνιο

νοσηρό-παρασκήνιο-701149

Χθες πάντως στο δικαστικό μέγαρο σχεδόν όλοι έπεσαν από τα σύννεφα, όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχει απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους και δεν έχει εφαρμοστεί εδώ και δύο χρόνια

Η πληγή που πήγε να κλείσει στην περίφημη υπόθεση με τη μη χορήγηση γάλακτος, ειδών ατομικής προστασίας και εμβολιασμού σε 100άδες εργαζόμενους του δήμου Βόλου, από το 2011 έως το 2013, όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά άνοιξε μια νέα πληγή ακόμη πιο βαθιά, με πολιτικό ενδεχομένως υπόβαθρο και απρόβλεπτες συνέπειες για το εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην πόλη. Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκαν πράγματα και θαύματα που είτε δεν γνώριζαν, είτε έκαναν πως δεν γνώριζαν οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης. Οταν για παράδειγμα αποκαλύπτεται ότι ο κατηγορούμενος, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς, πέτυχε την ανατροπή της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έτσι ώστε ισχύσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να δοθεί στους δικαιούχους εργαζόμενους χρηματική αποζημίωση για τη μη χορήγηση γάλακτος και όχι μόνο επί μια σχεδόν διετία, τότε εγείρονται πολλά ερωτηματικά σε ό,τι αφορά στους λόγους της μη δημοσιοποίησης της επίμαχης απόφασης και βεβαίως για το λόγο της μη εφαρμογής της.

Εχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την έκδοση της επίμαχης απόφασης και μόλις χθες αποκαλύφθηκε η ύπαρξή της. Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε τόσο καιρό; Γιατί δεν την υλοποίησε η παρούσα δημοτική αρχή έτσι ώστε να αποκατασταθεί μια κατάφορη αδικία σε βάρος εργαζομένων του δήμου; Η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΣ – ΟΤΑ που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια στη διεκδίκηση για το γάλα, τα είδη ατομικής προστασίας και τον εμβολιασμό δεν ήξεραν ότι η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει ανατραπεί από την επιτροπή του άρθρου 152 και πως ο δήμος Βόλου πρέπει να καταβάλει στους δικαιούχους ποσό περίπου 600.000 ευρώ; Χθες πάντως στο δικαστικό μέγαρο σχεδόν όλοι έπεσαν από τα σύννεφα, όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχει απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους και δεν έχει εφαρμοστεί εδώ και δύο χρόνια.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πίσω από αυτή την καθυστέρηση κρύβονται πολιτικά κίνητρα. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι στις πλάτες των εργαζομένων στην καθαριότητα και το πράσινο, που δουλεύουν υπό δύσκολες συνθήκες και επί δύο χρόνια δεν έπαιρναν ούτε φρέσκο γάλα, ούτε είδη ατομικής προστασίας, ούτε έκαναν εμβόλια, παίχτηκε ένα άθλιο πολιτικό παιχνίδι με σκοπό την εξόντωση του αντιπάλου. Οι έχοντες την πολιτική και υπηρεσιακή ευθύνη πρέπει να απαντήσουν άμεσα και δίχως περιστροφές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου