Συνδικαλιστές σε αντίπαλα στρατόπεδα

συνδικαλιστές-σε-αντίπαλα-στρατόπεδ-702167

Με το κλίμα που επικρατεί έχουμε την αίσθηση ότι το σύμπαν θα καταρρέει και οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ – ΟΤΑ με τους συναδέλφους τους των υπολοίπων παρατάξεων του συλλόγου εργαζομένων τους ΟΤΑ Μαγνησίας θα ανταλλάσουν καυστικές ανακοινώσεις

Η χαοτική απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην παράταξη της ΔΑΣ – ΟΤΑ και των υπολοίπων παρατάξεων της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων στους δήμους της Μαγνησίας, διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης τη μη χορήγησης γάλακτος, ειδών ατομικής προστασίας και εμβολιασμού στους υπαλλήλους της καθαριότητας, του πρασίνου και των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Βόλου, την περίοδο από το 2011 έως το 2013. Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν και οι δηλώσεις που ακολούθησαν από τους εκπροσώπους των «αντιμαχόμενων» πλευρών επιβεβαιώνουν την κοινή πεποίθηση ότι οι συνδικαλιστικοί δρόμοι των δύο πλευρών δεν πρόκειται ποτέ να συγκλίνουν. Ούτε και σε περιπτώσεις όπου διακυβεύονται σημαντικά ζητήματα και κατακτήσεις για τους εργαζόμενους τους οποίους εκπροσωπούν. Για παράδειγμα, η υπόθεση που εκδικάζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο, αφορά σε κατοχυρωμένα δικαιώματα συγκεκριμένων κατηγοριών δημοτικών υπαλλήλων που ωστόσο τέθηκαν εν αμφιβόλω για σχεδόν μια τριετία.

Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν υπάρχουν ευθύνες για τη μη χορήγηση γάλακτος, ειδών ατομικής προστασίας και εμβολιασμού σε υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών. Οι εκπρόσωποί τους πάντως έχασαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία να εμφανιστούν ενωμένοι σαν μια γροθιά και με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει των σχεδιαζόμενων περικοπών στα εργασιακά δικαιώματα. Κατανοούμε ότι υπάρχουν αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών παρατάξεων που εκλέγονται στο κορυφαίο όργανο του μεγαλυτέρου σωματείου εργαζομένων του νομού Μαγνησίας. Ωστόσο όταν πρόκειται για περιπτώσεις κραυγαλέας καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων και πολύ περισσότερο όταν επίκειται εργασιακός Αρμαγεδδώνας, υπό τις επιταγές των δανειστών, οι οποίες διαφορές πρέπει να μπουν στην άκρη και να προταχθεί η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με το κλίμα που επικρατεί έχουμε την αίσθηση ότι το σύμπαν θα καταρρέει και οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ – ΟΤΑ με τους συναδέλφους τους των υπολοίπων παρατάξεων του συλλόγου εργαζομένων τους ΟΤΑ Μαγνησίας θα ανταλλάσουν καυστικές ανακοινώσεις, με σκοπό να αποδείξουν ότι η «αντίπαλη» πλευρά έχει άδικο. Την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους θα δέχονται μια ανελέητη επίθεση ώστε να απολέσουν και τα εναπομείναντα εργασιακά τους δικαιώματα. Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η πρόσφατη σύγκρουση έγινε με αφορμή τη μη προκήρυξη στάσης εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν να δώσουν το παρών σήμερα το πρωί στο δικαστικό μέγαρο όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου