Οργανωμένη αντίδραση στην αδιαφορία

οργανωμένη-αντίδραση-στην-αδιαφορία-707188

Η προκλητική στάση του διορισμένου διοικητή της 5ης ΥΠΕ όχι μόνο δεν απογοήτευσε τους διοργανωτές της χθεσινής σύσκεψης, καθώς και τους αιρετούς που έδωσαν το παρών, αλλά αντίθετα τους πείσμωσε

Σε μια περίοδο κατά την οποία τα κέντρα υγείας που αποτελούν τον βασικό πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους περιφερειακούς δήμους της Μαγνησίας κινδυνεύουν με κατάρρευση, η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας επέλεξε να φυγομαχήσει, απουσιάζοντας από τη χθεσινή σύσκεψη των δημάρχων της περιοχής, με σκοπό να αποτραπεί η πλήρης διάλυση ενός συστήματος, στο οποίο οι τοπικές κοινωνίες εξακολουθούν και προσβλέπουν, μη έχοντας άλλη επιλογή. Η προκλητική στάση του διορισμένου διοικητή της 5ης ΥΠΕ όχι μόνο δεν απογοήτευσε τους διοργανωτές της χθεσινής σύσκεψης, καθώς και τους αιρετούς που έδωσαν το παρών, αλλά αντίθετα τους πείσμωσε με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία του δημάρχου Αλμυρού να λάβει πλέον πανθεσσαλικό χαρακτήρα, ενώ στη συνέχεια οι δήμαρχοι ολόκληρης της περιφέρειας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Τι δείχνει η απουσία του κ. Νέστορα Αντωνίου από τη χθεσινή σύσκεψη; Το προφανές: ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ μη έχοντας τίποτα το ουσιαστικό να απαντήσει στους δημάρχους που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την τραγική κατάσταση στα κέντρα υγείας των περιοχών τους, έλαμψε διά της απουσίας του προφασιζόμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις. Τη γνωστή δικαιολογία που χρησιμοποιούν τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία δεν προλαβαίνουν ή δεν επιθυμούν να παραστούν σε εθιμοτυπικές συνήθως εκδηλώσεις, χρησιμοποίησε ο καθ΄ ύλην αρμόδιος διοικητικός παράγοντας για να μην δώσει το παρών σε μια συνάντηση με τεράστιο ενδιαφέρον.

Τα προβλήματα χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και η συντονισμένη προσπάθεια ώστε αυτή να απαξιωθεί και να ανοίξει έτσι η πόρτα στους ιδιώτες, έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση στα κέντρα υγείας, όπου οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες και οι ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά κάτι παραπάνω από δραματικές. Μόλις πριν από μια εβδομάδα ξεψύχησαν αβοήθητοι δύο συνάνθρωποί μας στον Πτελεό και το ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας έφτασε στο σημείο με δύο ώρες καθυστέρηση. Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, οι δήμαρχοι που εκλέγονται από το λαό και δεν διορίζονται σε καλοπληρωμένες θέσεις ευθύνης, ανάλογα με τη σειρά τους στην κομματική επετηρίδα των πολιτικών φορέων εξουσίας, έχουν αποφασίσει να παλέψουν για τα κέντρα υγείας των περιοχών τους. Εφόσον λοιπόν ο κ. Αντωνίου δεν τους τίμησε με την παρουσία τους στη χθεσινή σύσκεψη στο Βόλο, θα τον επισκεφθούν οι ίδιοι μαζί με τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών, στο πλαίσιο του μεγάλου συλλαλητηρίου που πρότεινε να διοργανωθεί στην ΥΠΕ ο δήμαρχος Αλμυρού, διαβλέποντας το αδιέξοδο στη σχεδιαζόμενη συνάντηση των συναδέλφων του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου