Ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη

ζητούν-να-αποδοθεί-δικαιοσύνη-709277

Η δικαίωση τους θα αποτελέσει δικαίωση της μνήμης των αδικοχαμένων παιδιών τους

Τα πρόσωπα των γονιών της Κατερίνας, της Ιωάννας και του Φίλιππου που σκοτώθηκαν τόσο άδικα στην παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας πριν από δύο χρόνια, μπορεί να ήταν ανέκφραστα από τον βουβό πόνο, χθες το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση, σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συγγενείς και οι φίλοι των δύο οικογενειών που έχασαν τα βλαστάρια τους σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας, μπορεί να ήταν μουδιασμένοι από το βαρύ πένθος που έχει σκεπάσει το Ριζόμυλο και ο Στεφανοβίκειο από τις 23 Ιουλίου του 2014, ωστόσο βαθιά μέσα τους ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης για τον τραγικό χαμό τριών νέων ανθρώπων, με δίψα για ζωή και όνειρα για το μέλλον. Οι γονείς των δυο κοριτσιών που μίλησαν στους δημοσιογράφους δεν θα ξαναδούν ποτέ τα παιδιά τους, ωστόσο ο βαθύς πόνος που έχει χαραχθεί για πάντα στις καρδιές τους ζητά δικαίωση. Ο συνήγορος των οικογενειών ξεκαθάρισε ότι μετά την εκδίκαση του ποινικού σκέλους της υπόθεσης σε πλημμεληματικό βαθμό θα επιδιώξει την καταδίκη των υπευθύνων και σε βαθμό κακουργήματος.

Από την πρώτη στιγμή οι μαυροφορεμένες οικογένειες είχαν αποφασίσει να κυνηγήσουν τα πρόσωπα που είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο συνετέλεσαν στο να βαφτεί η άσφαλτος με αίμα. Η δικαίωση τους θα αποτελέσει αφενός δικαίωση της μνήμης των αδικοχαμένων παιδιών τους και αφετέρου θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους φυσικούς, αλλά πολύ περισσότερο στους ηθικούς αυτουργούς αυτής της τραγωδίας και όχι μόνο. Η δικαστική εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης μπορεί να αποτελέσει «οδηγό» για ανάλογες τραγωδίες στην άσφαλτο, όπου τα βαρέα οχήματα κινούνται χωρίς να πληρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας. Με οδηγούς κατάκοπους από την κούραση και τα αντανακλαστικά τους μειωμένα από τα ατέλειωτα χιλιόμετρα. Με υψηλές ταχύτητες και πειραγμένους ταχογράφους, φθαρμένα ελαστικά και φορτία άνω του επιτρεπομένου.

Ο ρόλος της δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση είναι μείζονος σημασίας και η ετυμηγορία των δικαστών αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και για έναν επιπρόσθετο λόγο. Δύο και πλέον χρόνια μετά την τραγωδία με τα τρία παιδιά έξω από το Στεφανοβίκειο, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει στην παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας. Οι νταλίκες διέρχονται με μεγάλες ταχύτητες, ενώ τα διόδια Μοσχοχωρίου λειτουργούν κανονικά, παρά τον ξεσηκωμό των τοπικών κοινωνιών και τις υποσχέσεις των υπευθύνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου