ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πανηγυρική… Νίκη – πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου

πανηγυρική-νίκη-πρόκριση-στους-ομί-750967

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η Νίκη Βόλου χθες το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα απέκλεισε τη Δόξα Δράμας, χάρις σε τέρμα του Μακενγκό στο 68’.

Παρά το γεγονός ότι η Νίκη είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας δεν λύγισε και έπαιξε ως ίση προς ίση τη Δόξα, αναγκάζοντας την σε παθητικό ρόλο.

Πώς παρατάχθηκαν

Σε σχήμα 4-3-3 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου με τον Αποστολίδη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, την ώρα που στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Μετούσι, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Παπαδόπουλος. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε και Ρόβας με τον Φάμπιο να έχει ρόλο επιτελικού μέσου. Στα δεξιά της επίθεσης κινούνταν ο Κέρι, στα αριστερά ο Μακενγκό και στην κορυφή της επίθεσης ο Βουκομάνοβιτς.

Από την άλλη για την ομάδα της Δόξας ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του σε σχήμα 4-5-1, με τον Πίτκα να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Μπαϊκαρά – Ρουγκάλα – Ανδρέου – Βιτλή από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή Μακρής και Ριζογιάννης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, την ώρα που από τα δεξιά κινούνταν ο Κρουθ, από τα αριστερά ο Μαρκόπουλος, με τον Ροτζέριο να παίζει ως επιτελικός μέσος πίσω από τον Κουσκουνά.

Τεράστια ευκαιρία με «Βούκο»

Χωρίς καιρό για χάσιμο η Νίκη θέλησε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο παιχνίδι και παραλίγο να τα έχει καταφέρει με τον Βουκομάνοβιτς να βγαίνει απέναντι από τον Πίτκα, μετά από μπαλιά του Ρόβα, αλλά ο Σέρβος έχασε το βηματισμό του και αφού πλάσαρε αρχικά ο τερματοφύλακας του είπε όχι αρχικά για να ακολουθήσει νέα προσπάθεια που κατέληξε σε κόρνερ. Η εκτέλεση του κόρνερ έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή όμως ο Μακενγκό δεν μπόρεσε να σκοράρει με την κεφαλιά του να είναι αδύναμη.

Με το πέρας 20 λεπτών παιχνιδιού η Νίκη κατάφερε να κρατήσει μακριά από τα καρέ της και είναι χαρακτηριστικό πως οι Δραμινοί δεν είχαν ούτε προσπάθεια έστω και με μακρινό σουτ προς την εστία του Αποστολίδη.

Σε ένα κακό πρώτο μέρος και με τα λάθη επί λαθών να συνεχίζονται την μονοτονία ήρθε να σπάσει ένα κερδισμένο κόρνερ για την Νίκη Βόλου, με τον Κέρι να εκτελεί από δεξιά και τον Καντούτση να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον κεντρικό αμυντικό των κυανόλευκων να τραυματίζεται μάλιστα, χωρίς ωστόσο να μην μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι.

Η λήξη του πρώτου μέρους έστειλε την Νίκη στα αποδυτήρια με τον Κέρι λίγο πριν να απειλεί με διπλή εκτέλεση φάουλ, αλλά χωρίς τύχη και έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Με την έναρξη του β’ μέρους και μετά το κλέψιμο της μπάλας από τον πεισματάρη Βουκομάνοβιτς, ο Κέρι πήρε την μπάλα αλλά το σουτ του από το όριο της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στον τερματοφύλακα Πίτκα, στο 48’. Δέκα λεπτά αργότερα η Νίκη προσπάθησε να βγει σε μια αντεπίθεση με τους Μακενγκό και Φάμπιο να περιμένουν την πάσα από τον Κέρι, αλλά ο ίδιος επέλεξε να σουτάρει με το αριστερό και εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε… δραματικά άουτ.

Ο κόσμος της Νίκης παραλίγο να φωνάξει γκολ, όταν στο 62’ ο Μακενγκό βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Δόξας και έστρωσε στην μπάλα στον Μέτσε, ο οποίος βρισκόμενος εκτός περιοχής έπιασε δυνατό σουτ με το δεξί με την μπάλα να κοντράρει και σε σώματα, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Πίτκα, ο οποίος ξάπλωσε στην αριστερή του γωνία για να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Η Νίκη κέρδισε κόρνερ στο 67’ το οποίο όμως δεν έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή σε πρώτο χρόνο, με τον Κέρι να σεντράρει στη συνέχεια από τα δεξιά με το αριστερό για την περιοχή όπου είχε παραμείνει η αεροπορία και ο Καρτσαμπάς, που πήρε την πρώτη κεφαλιά και γύρισε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι, όπου πετάχτηκε ο Μακενγκό για να σκοράρει με το κεφάλι, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Πίτκα.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Νίκη δεν θέλησε να κλειστεί πλέον και να υπερασπιστεί το 1-0 αλλά έψαξε και ένα δεύτερο τέρμα προκειμένου να κλειδώσει την πρόκριση. Αυτό θα μπορούσε να έχει έρθει στο 75’ με τον Φάμπιο να βρίσκεται στον άξονα και να ανοίγει την μπάλα στα αριστερά για τον Παπαδόπουλο, ο οποίος σέντραρε από τα αριστερά βρίσκοντας τον Κέρι στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε πάνω από την εστία.

Ο νεοεισελθόντας Ιορδανίδης βρέθηκε απέναντι από τον Πίκτα μετά την τρομερή πάσα του Φάμπιο, αλλά ο μέσος των κυανόλευκων δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση στο 82’.

Ενδεικτικός της αμυντικής προσήλωσης της Νίκης Βόλου στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ότι το πρώτο σουτ προς την εστία του Αποστολίδη ήρθε από τον Πατράλη στο 88’, με τον τερματοφύλακα της Νίκης ένα λεπτό μετά να λέει όχι και στο σουτ του Κρητικού, απομακρύνοντας με τις γροθιές τον κίνδυνο. Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρόκριση μέσα σε αποθέωση.

ΝΙΚΗ-ΔΟΞΑ 1-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 68’ Μακενγκό

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Φαλτάκας (Γρεβενών), Τζιουβάρας (Κοζάνης)

Κίτρινες: 10’ Κέρι, 17’ Μπαϊκαρά, 29’ Φάμπιο, 45’ Μαρκόπουλος, 45’ Κουσκουνάς, 53’ Βιτλής, 59’ Μακρής, 93’ Αποστολίδης, 96’ Παπαδήμας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Φάντζιο Μπούις) Αποστολίδης, Καρτσαμπάς, Φάμπιο, Μετούσι, Μέτσε, Καντούτσης, Μακενγκό (79’ Ιορδανίδης), Θ. Παπαδόπουλος, Κέρι (90’ Παπαδήμας), Βουκομάνοβιτς, Ρόβας (85’ Λάιος).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: (Στάικος Βεργέτης) Πίτκας, Ριζογιάννης, Ανδρέου, Ροτζέριο, Μαρκόπουλος (63’ Πατράλης), Κουσκουνάς, Κρουθ (63’ Μαρτίνεθ), Βιτλής (69’ λ.τρ. Κρητικός), Μπαϊκαρά, Ρουγκάλας, Μακρής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου