ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Χορταστική ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό

χορταστική-ισοπαλία-στο-πανθεσσαλικ-762886

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη αναδείχθηκε ισόπαλη απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα των Μετεώρων με σκορ 3-3 σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους κυανόλευκους να προβληματίζουν με την αμυντική τους αδράνεια, μιας και σε δύο λεπτά δέχθηκαν δύο τέρματα με την έναρξη του β’ μέρους.

Μπορεί το χθεσινό φιλικό να θεωρούνταν ως «ευκαιρία» σε όσους ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν απέναντι στον Μακεδονικό Φούφα την περασμένη Κυριακή, ωστόσο κάποιοι δεν έδειξαν να την πιάνουν από τα… μαλλιά.

Η Νίκη δέχθηκε δύο τέρματα μέσα σε δύο λεπτά, με τον Φάντζιο Μπούις να προχωρά άμεσα σε αλλαγές, ρίχνοντας στον αγώνα ποδοσφαιριστές, που τράβηξαν το… κουπί για 120 λεπτά στην Πτολεμαΐδα.

Πώς ξεκίνησε

Κώστας Παπαδόπουλος, Βασίλης Λάιος και Αλέξα Βουκομάνοβιτς, επιλέχθηκαν να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα των κυανόλευκων, με την προαναφερθείσα τριάδα να είναι και στους βασικούς του πρώτου επίσημου φετινού αγώνα.

Συγκεκριμένα, η Νίκη σε σχήμα 4-5-1 παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Κώστα Παπαδόπουλο, απόντος του τραυματία Μάνου Αποστολίδη. Στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Παπαδήμας – Λάιος – Καντούτσης – Κυριαλάνης. Στη μεσαία γραμμή αμυντικός μέσος ήταν ο Τσεμπερίδης με τον Μακενγκό λίγο πιο μπροστά, ενώ ρόλο μεσοεπιθετικού είχε ο Βουκομάνοβιτς, με τον Αναστασίου να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης. Όσον αφορά τις πτέρυγες, Ντινιωτάκης στα αριστερά και Κέρι στα δεξιά, ήταν αυτοί που ανέλαβαν να πατάνε στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας περισσότερο δημιουργικά παρά ανασταλτικά καθήκοντα.

Το πρώτο μέρος

Ορεξάτες μπήκαν οι ομάδες στο χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, με την ομάδα των Μετεώρων μάλιστα να απειλεί για πρώτη φορά στο 7ο λεπτό, όταν ο Σκόνδρας βρέθηκε εκτός περιοχής και έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος, απέκρουσε σε κόρνερ πέφτοντας κάτω δεξιά.

Η Νίκη στην πρώτη της τελική προσπάθεια από την άλλη κατάφερε να βρει δίχτυα, χάρις στη μαεστρία του Κέρι, ο οποίος στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0. Συγκεκριμένα ο μεσοεπιθετικός των κυανόλευκων βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, και αφού «έσκασε» ντρίμπλα με το αριστερό περνώντας τον αντίπαλο του, πλάσαρε με το δεξί για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Σκόνδρας με σουτ εκτός περιοχής απείλησε εκ νέου την εστία της Νίκης Βόλου, όταν στο 20ο λεπτό ανάγκασε τον Παπαδόπουλο με διπλή επέμβαση να πέσει στην κάτω δεξιά γωνία για να μπλοκάρει.

Η Νίκη στάθηκε τυχερή δύο λεπτά αργότερα, με τον Αναστασίου να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Γεωργάκη στην προσπάθεια να απομακρύνει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, προ του Κέρι, ο οποίος περίμενε την πάσα του συμπαίκτη του.

Από το 22ο λεπτό όταν και σημειώθηκε το 2-0 μέχρι και το 40’ υπήρχε ένα νεκρό διάστημα, με την απογευματινή σιγή να σπάει η εκτέλεση φάουλ του Κέρι, ο οποίος έστειλε τον Ζαρόπουλο στην κάτω δεξιά γωνία για να αποκρούσει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του ο Κέρι έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου πετάχτηκε ο Καντούτσης, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Τρία λεπτά μετά ήρθε νέα ενέργεια του Κέρι να περάσει την κάθετη πάσα στον Ντινιωτάκη, ο οποίος είχε αλλάξει θέση με τον Αναστασίου και από θέση φορ πλάσαρε πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως δεν ήρθε το 3-0 με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζαρόπουλου.

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος, τα Μετέωρα κατάφεραν να πετύχουν αυτό που πάλευε τόση ώρα ο Σκόνδρας, με τον επιτελικό μέσο των φιλοξενούμενων να δέχεται την μπάλα με πάσα μετά από ελεύθερο χτύπημα εκτός περιοχής και με συρτό σουτ να μειώνει σε 2-1, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Παπαδόπουλο.

Καταιγισμός από γκολ

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και μάλιστα δύο εις βάρος της Νίκης Βόλου. Αρχικά και στο 46ο λεπτό ο Σκόνδρας πέτυχε το 2-2 με κεφαλιά έπειτα από σέντρα στην καρδιά της κυανόλευκης άμυνας, όπου βρέθηκε αμαρκάριστος, για να έρθει και το 2-3 στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Ιωάννου πέτυχε το πλασέ με 2-3.

Το γκολ της ισοφάρισης δεν άργησε να έρθει με τον Κέρι να πετυχαίνει το 3-3 τέσσερα λεπτά αργότερα και με περίτεχνη ενέργεια αφού πέρασε με ωραία ντρίμπλα με το αριστερό και πλάσαρε με το ίδιο πόδι τον Ζαρόπουλο, που είδε την μπάλα να περνά από την… μύτη της βελόνας και να καταλήγει στα δίχτυα του στο 51’.

Με το ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια αλλά τις δύο ομάδες να θέλουν ένα γκολ ακόμη, ο Ουζόνογλου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά της περιοχής με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου, βρίσκοντας την εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 65’. Ένα λεπτό μετά ο Σκόνδρας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ από πάσα του Λίτσου, όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση, με τον Κώστα και Θοδωρή Παπαδόπουλο να του κλείνουν τον δρόμο.

Αντίθετα για τη Νίκη Βόλου ο Θοδωρής Παπαδόπουλος βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ, έκανε το εναέριο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία στο 76’. Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με το 3-3 να είναι και το τελικό σκορ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπούις) Κ. Παπαδόπουλος, Παπαδήμας (75’ Μετούσι), Κυριαλάνης (53’ Θ. Παπαδόπουλος), Λάιος (49’ Μέτσε), Καντούτσης, Τσεμπερίδης (81’ λ. τρ. Φάμπιο Ταβάρες), Μακενγκό (58’ Ιορδανίδης), Βουκομάνοβιτς, Κέρι, Ντινιωτάκης (49’ Καρτσαμπάς), Αναστασίου (49’ Δωματάς).

ΜΕΤΕΩΡΑ: (Βακουφτσής) Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Γεωργάκης, Φορτούνης, Ζήσης, Παπαευθυμίου, Ουζούνογλου, Σκόνδρας, Ιωάννου, Συράκος (38’ λ. τρ. Λίτσος), Μαρούδας

Επαιξαν και οι: Γρηγορίου, Ανδρεόπουλος, Αυγέρος, Γεωργίου, Ταμπουράς, Μερτσιώτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου