ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Στόχος να πάρουμε το κύπελλο»

στόχος-να-πάρουμε-το-κύπελλο-6458

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ακόμη ένα βήμα προς το Κύπελλο Ερασιτεχνών έκανε η Νίκη Βόλου την περασμένη Κυριακή, επικρατώντας με 4-1 του Μέγα Αλέξανδρου από τα Τρίκαλα Ημαθίας, στην ουδέτερη έδρα του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν με 2-0, μετά από τα τέρματα των Χρήστου Καρτσαμπά και Γιώργου Ιορδανίδη, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και το 3-0, αν ο Νέτι Μέτσε δεν αστοχούσε σε πέναλτι, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να κάνουν το λάθος να μειώσουν σε 2-1, και με τη Νίκη να απαντά με ακόμη δύο τέρματα από τους Αλέκο Αναστασίου και Αλέξανδρου Καρτσαμπά.

Πλέον, επόμενος αντίπαλος είναι ο Νέος Αμφίλοχος, στον οποίο ανήκει ένα πρώην κυανόλευκος και μάλιστα πρωταθλητής με τη Νίκη Βόλου, ο Θανάσης Ρεπετσάς, ενώ το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών σχηματίζουν ΟΦ Ιεράπετρας και Παναρκαδικός, με τους Βολιώτες να θέλουν να βρεθούν πλέον στον μεγάλο τελικό και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του κυπέλλου, παρά τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς με τραυματισμούς ποδοσφαιριστών και όχι μόνο.

Ένας από τους μαχητές των κυανόλευκων είναι και ο Βασίλης Λάιος, με τον πολύπλευρο αμυντικό να αποχωρεί στο 87’ της αναμέτρησης και να δίνει τη θέση του στον νεαρό Αλέξανδρο Σιώμο. Η κατάσταση της υγείας του Λαρισαίου ποδοσφαιριστή έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα τους κυανόλευκους όπως ήταν φυσικό, στην αποχώρηση του οποίου ήρθε και η μείωση του σκορ, με τον ίδιο να μεταφέρεται με ιδιωτικό αυτοκίνητο φιλάθλου της ομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Τραυματίας ωστόσο αποχώρησε και ο Σταύρος Βουρδάκης από το παιχνίδι της Κυριακής, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να τραυματίζεται στη λεκάνη κατά τη διάρκεια του κερδισμένου πέναλτι, στο οποίο αστόχησε στη συνέχεια ο Μέτσε.

Σχετικά με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής μίλησε ο Φάντζιο Μπούις, με τον Βέλγο τεχνικό να σχολιάζει ως δίκαιο το αποτέλεσμα:

Για το αν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο: «Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, μπορεί να ήταν λίγο ευρύ το σκορ, η εικόνα της ομάδας και του αντιπάλου που προσπάθησε, μπορούσε να βάλει κάποιο γκολ παραπάνω, όπως και εμείς θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα τέρματα, άλλα νομίζω ότι η πρόκριση είναι δίκαιη».

Για το χαμένο πέναλτι: «Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 3-0, εκεί θα τελείωναν όλα και πιο γρήγορα, μετά έγινε το 2-1. Ευτυχώς βάλαμε πολύ γρήγορα το τρίτο γκολ, και δεν υπήρχε άγχος. Δίκαιη εικόνα, σε γενική εικόνα πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα».

Για τον στόχο της ομάδας: «Εδώ που φτάσαμε ένας είναι ο στόχος, να πάρουμε το κύπελλο, δεν υπάρχει άλλος στόχος».

Καστανιώτης: «Επίτευγμα για εμάς»

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στον πάγκο του Μ. Αλέξανδρου, ο προπονητής Βασίλης Καστανιώτης σχολίασε αρχικά μετά το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου: «Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά, το παλέψαμε, είχαμε και τη συγκυρία που μείναμε με 10 παίκτες εκεί που ήταν να ρισκάρουμε. Δεν μας βόλεψε το παιχνίδι από αυτό το κομμάτι, αλλά τα παιδιά τα έδωσαν όλα απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με καλά τρεξίματα, και καλό στήσιμο. Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω γι’ αυτό το ταξίδι του κυπέλλου όλους τους «συνεπιβάτες». Φτάσαμε μέχρι τους «8» και για εμάς είναι ένα επίτευγμα με τις συνθήκες που έχουμε, ένα επίτευγμα που θα μείνει χαραγμένο στο χωριό και στη μνήμη καθενός ξεχωριστά. Ήταν ένα ταξίδι που το ευχαριστήθηκα, ακόμα και το τελείωμα και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για άλλη μια φορά».

Για το ότι το σκορ αδικεί την ομάδα του: «Για αυτό τον λόγο είμαι ευχαριστημένος, επειδή το σκορ δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος, η ομάδα στάθηκε καλύτερα του αντιπάλου αλλά και εμείς παλέψαμε, είχαμε τις ευκαιρίες και να προηγηθούμε στο πρώτο ημίχρονο και να μειώσουμε έγκαιρα. Δεν μας ήθελε η μπάλα, λίγο και ο αντίπαλος τερματοφύλακας έβγαλε κάποιες φάσεις, όλες αυτές οι συγκυρίες μάς έφεραν στο αποτέλεσμα αυτό».

Για την κόκκινη: «Αναφέρθηκα σε αυτό το κομμάτι και πριν, μείναμε στο κομμάτι όπου έπρεπε να πιέσουμε και να ρισκάρουμε, μείναμε με 10, δεν τα καταφέραμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου