ΜΠΑΣΚΕΤ

Να χαλάσει τη γιορτή του Φαίακα

να-χαλάσει-τη-γιορτή-του-φαίακα-33166

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αφήνοντας πίσω της τις δάφνες της μεγάλης επιτυχίας με τη νίκη επί του πρωτοπόρου Φίλιππου Βέροιας, η Νίκη Βόλου αγωνίζεται σήμερα στην Κέρκυρα απέναντι στον τοπικό Φαίακα, με στόχο να χαλάσει το πάρτι ανόδου των γηπεδούχων.

Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ και για τον 3ο Όμιλο, οι κυανόλευκοι επιθυμούν να πάρουν σήμερα το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα απέναντι από τον Φαίακα, και να αυξήσουν τις ελπίδες τους για απευθείας άνοδο στη Β’ Εθνική, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι νησιώτες.

Το σύνολο του Λάμπρου Πρέκα δεν αναμένεται φυσικά να έχει εύκολο έργο, με τους γηπεδούχους να θέλουν διακαώς τους δύο βαθμούς της νίκης, και σε περίπτωση επικράτησης με περισσότερους από 12 πόντους θα βρίσκονται μια ανάσα από την επιστροφή στη Β’ Εθνική κατηγορία έπειτα από 32 χρόνια!

Με τη διαφορά από τους γηπεδούχους στο -3 η Νίκη ευελπιστεί πως με σημερινή της επικράτηση μπορεί να μειώσει την απόσταση από την ομάδα της Κέρκυρας, η οποία στην προτελευταία αγωνιστική θα κάνει το ρεπό της, και εκτός από τη Νίκη Βόλου σήμερα έχει να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Φίλιππο εκτός έδρας και τη Νικόπολη στο φινάλε του πρωταθλήματος στο νησί.

Από την άλλη, η Νίκη Βόλου, πέραν του σημερινού αγώνα θα παίξει εντός έδρας με Νικόπολη, εκτός με Πρωτέα Γρεβενών και εντός με τον Ιωνικό στο δικό της φινάλε στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Αναμφίβολα, ο νικητής του σημερινού παιχνιδιού θα κριθεί στο πάθος, τη ψυχή, τη δύναμη

και στα λιγότερα λάθη στα οποία θα υποπέσει, προκειμένου να πάρει βαθμολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια.

Για τη Νίκη Βόλου το σημερινό παιχνίδι χαρακτηρίζεται τελικός και οι κυανόλευκοι θέλουν να βγάλουν στο παρκέ όλα εκείνα τα στοιχεία που τους έκαναν να υποχρεώσουν τον Φίλιππο Βέροιας σε ήττα έπειτα από σχεδόν 4 μήνες, στους οποίους η ομάδα της Ημαθίας είχε μόνο νίκες.

Για τη σημερινή προσπάθεια ο Παναγιώτης Τσώλης δεν βρίσκεται στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, χάνοντας τις προπονήσεις της εβδομάδας, με τον αρχηγό των κυανόλευκων και MVP του τελευταίου παιχνιδιού να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή που ταξίδεψε από χθες για το νησί του Ιονίου, όπως και ο Στέφανος Διγενής, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο, στην προπόνηση της Πέμπτης.

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης ορίστηκαν οι κ.κ. Παπαγερίδης – Ντόγκας.

Το πρόγραμμα

23η αγωνιστική (5μ.μ.)

Νικόπολη Πρέβεζας-Ίκαροι Τρικάλων

Φαίακας Κέρκυρας-Νίκη Βόλου

Πρωτέας Γρεβενών-Εύαθλος

Ιωνικός Ιωνίας-ΓΕ Αγρινίου

Ζέφυρος 02-ΑΓΣ Ιωαννίνων

ΑΟΚ Βέροιας-ΑΠΣ Πτολεμαΐδα

Ρεπό: Φίλιππος Βέροιας

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Ν-Η

1. Φίλιππος Βέροιας 39 (18-3)

2. Φαίακας Κέρκυρας 37 (16-5)

——————————————–

3. Νίκη Βόλου 34 (14-6)

4. Ζέφυρος 32 (12-8)

5. Πρωτέας Γρεβενών 32 (12-8)

6. Εύαθλος 30 (10-10)

7. Νικόπολη Πρέβεζας 30 (10-10)

8. ΑΓΣΙ 30 (9-12)

9. Ίκαροι Τρικάλων 29 (9-11)

10. ΑΟΚ Βέροιας 28 (8-12)

——————————————–

11. Ιωνικός Ιωνίας 28 (8-12)

12. Πτολεμαΐδα 24 (3-18)

13. ΓΕ Αγρινίου 23 (3-17)*

Έχουν κάνει το ρεπό τους οι: Νίκη Βόλου, Ζέφυρος, Πρωτέας Γρεβενών, Εύαθλος, Νικόπολη Πρέβεζας, Ίκαροι Τρικάλων, ΑΟΚ Βέροιας, Ιωνικός Ιωνίας, ΓΕ Αγρινίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου