ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σήκωσε το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

το-σήκωσε-το-1ο-γελ-ν-ιωνίας-38739

Στον τελικό Θεσσαλίας μπάσκετ Λυκείων συμμετείχε χθες το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, όπου και επικράτησε με 63-55 του 5ου ΓΕΛ Λάρισας στο Κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι Βολιώτες μπορεί να μην ξεκίνησαν όπως θα ήθελαν στο παιχνίδι, κατάφεραν όμως να ανατρέψουν το εις βάρους τους σκορ και με όπλο… τους συμμαθητές τους, που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα στο Κλειστό, επικράτησαν κατά κράτος στη συνέχεια.

Μετά τον περσινό επεισοδιακό ημιτελικό στη Λάρισα, όπου συμμετείχε και πάλι το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κόντρα στο 4ο ΓΕΛ Λάρισας, αποφασίστηκε η μη μετακίνηση μαθητών και έτσι σε φίλαθλο πλαίσιο, οι Βολιώτες πανηγύρισαν μπροστά στο κοινό τους.

Για να φθάσουν μέχρι εδώ οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ν.Ι. είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές Μαγνησίας κερδίζοντας το 4ο ΓΕΛ Βόλου, και από κει προκρίθηκαν στον ημιτελικό Θεσσαλίας, όπου επικράτησαν την περασμένη εβδομάδα εκτός έδρας στην Καρδίτσα με 60-52 απέναντι στο 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας.

Οσον αφορά τον χθεσινό τελικό, οι παίκτες του Δημήτρη Κυριακιδέλη, αν και μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 6-0, στη συνέχεια έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 9-16 υπέρ των Λαρισαίων.

Η είσοδος του Ομορέγκι στη συνέχεια έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τη συμπαράσταση του κόσμου τους κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά και παρά τα όποια λάθη, μείωσαν σε 22-23, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο το 1ο ΓΕΛ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, οδηγούμενο από τους Λογοδότη και Παρισάκη, επιθετικά για να σημειώσει 25 πόντους έναντι 18 των αντιπάλων τους, με τη διαφορά να πηγαίνει ακόμη και στο +10 (47-37) στο 1.03’ πριν το τέλος της περιόδου, η οποία έληξε με 47-41.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τους Λαρισαίους να μειώνουν το σκορ σε 47-43, αλλά το 1ο ΓΕΛ κρατούσε διαφορά… ασφαλείας, όπως αποδείχθηκε για να προηγηθεί και με 55-47 στο 5.08’. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί προκειμένου να πετύχουν την ανατροπή, αλλά πέραν του 55-52 στο 2.38’ δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στο σκορ, για να φθάσουμε στο τελευταίο λεπτό, όταν οι Βολιώτες προηγούνταν με 60-55 και ευστόχησαν σε τρεις βολές, για το τελικό 63-55, που έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια, ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας.

Στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων, οι Βολιώτες θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Στερεάς Ελλάδος.

1ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ-5ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ 63-55

Οκτάλεπτα: 9-16, 22-23, 47-41, 63-55

Διαιτητές: Ράμμος, Μυριντζής

1ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (Δημήτρης Κυριακιδέλης): Π. Τσινίκας 4, Παρισάκης 15, Ομορέγκι 7 (1), Ι. Τσινίκας 3 (1), Χρηστομάνος 3, Στρουμπέλος, Σμυρλής, Κώστογλου, Τεντζεράκης 9, Λογοδότης 18 (3), Παπαδημόπουλος 2, Στεργιόπουλος 2.

5ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γεώργιος Παπαρίζος): Κοντογιάννης 2, Γιαννάκης 7, Τσιουτζιρούλιας, Κ. Σαμουλαδάς 2, Χουλιαρόπουλος 4, Καλογιάννης, Μπουσκολίτης 20, Κιαζίμι 2, Καραδήμας 18 (3), Αθηνιώτης, Σαμαράς

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου