ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ο ΓΣ Αλμυρού ανάγκασε την Νίκη Βόλου σε νέα ήττα με χρυσό σκόρερ τον Φλίγκο

ο-γσ-αλμυρού-ανάγκασε-την-νίκη-βόλου-σε-87103

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για 11 παιχνίδια κράτησε το αήττητο της Νίκης Βόλου, με τους κυανόλευκους να μετρούν μέχρι χθες επτά νίκες αλλά και τέσσερις ισοπαλίες από την ημέρα που ο ΓΣΑ έφευγε με το διπλό από το Πανθεσσαλικό Στάδιο με 0-1.

Η ομάδα του Αλμυρού ξαναέκανε το θαύμα της και με το ίδιο σκορ, αλλά σκόρερ τον Κώστα Φλίγκο στο 71’, υποχρέωσε τους Βολιώτες σε νέα ήττα, που πέραν από θέμα πρεστίζ πλήγωσε τους φιλοξενούμενους και βαθμολογικά, μιας και τους έπιασε στην 2η θέση και στους 39 βαθμούς, οι οποίοι εξασφαλίζουν την παραμονή, που ήταν και ο στόχος του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα.

Πώς παρατάχθηκαν

Οι γηπεδούχοι έχοντας τον Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια και με απόντα τον τιμωρημένο Χολέβα, ξεκίνησαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους Καψιώτη, Κόκκα, Στουρνάρα και Μπαρούτα. Στη μεσαία γραμμή οι Σαββίδης και Αλεξανδρής είχαν ρόλο αμυντικών μέσων, με τους Σκοπελίτη (αριστερά) και Κοντοβά (δεξιά) να συγκλίνουν από τα άκρα, και τον Κυπτίου να έχει ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Φλίγκο.

Από την άλλη για τους φιλοξενούμενους ο Θεολόγης ήταν ο τερματοφύλακας, με την τετράδα της άμυνας να συνθέτουν οι Γενιτσαρίδης – Λάιος στα άκρα και Καρτσαμπάς – Κραγιόπουλος ως στόπερ. Μέτσε και Ντόλγκι ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Ιορδανίδης είχε ρόλο οργανωτή με τους Ντινιωτάκη – Μπάιριτς να τοποθετούνται στα άκρα της επίθεσης (δεξιά και αριστερά) και τον Τζιώρα στην κορυφή της.

Ο αγώνας

Ο ΓΣΑ ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα θέλοντας να βάλει εξ’ αρχής δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης του μαγνησιώτικου ντέρμπι καταγράφθηκε στο 13ο λεπτό, στο οποίο ο Φλίγκος πήρε την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου και την μεταβίβασε στα αριστερά και στον Κοντοβά, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ, στο οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Θεολόγης.

Η Νίκη στη συνέχεια έδειξε να παίρνει τον έλεγχο της μπάλας και τα ηνία του αγώνα και να αναλαμβάνει πλέον να επιτεθεί ωστόσο η πρώτη μεγάλη τελική φάση άργησε να έρθει και έπρεπε να έρθει το 28ο λεπτό, όταν ο Ιορδανίδης κινήθηκε κατά μέτωπο προς την αντίπαλη περιοχή και από τον άξονα, πιάνοντας δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σταυράκη. Τρία λεπτά αργότερα, σουτ του Ντόλγκι από το ύψος της περιοχής του Αλμυρού και προς τα αριστερά δεν βρήκε το στόχο με την μπάλα να περνά άουτ.

Η ενέργεια του Ιορδανίδη έδειξε να αφυπνίζει τη Νίκη, με τον ίδιο παίκτη να απειλεί και πάλι στο 37’, όταν από το ύψος του πέναλτι και έχοντας την μπάλα στην κατοχή του σούταρε δυνατά, με τον Σταυράκη να λέει «όχι» και να πέφτει στην κάτω δεξιά γωνία για να αποκρούσει και να παραχωρήσει κόρνερ.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ο Σκοπελίτης επιχείρησε να απειλήσει και πάλι την εστία της Νίκης στο 41’, όταν δέχθηκε την μπάλα από τον Κυπτίου και στη συνέχεια έπιασε το πλασέ από πλάγια αριστερά της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Θεολόγη δίχως να βρεθεί κάποιος παίκτης του ΓΣΑ στην πορεία της με αποτέλεσμα να καταλήξει σε πλάγιο και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δίχως τέρμα, την ώρα που η Νίκη είχε σπαταλήσει και τα οκτώ κόρνερ που κέρδισε.

Γκολ ο Φλίγκος, δεν «απάντησε» η Νίκη

Με τη Νίκη να έχει τον πρώτο λόγο ξεκίνησε και η επανάληψη, με τους κυανόλευκους να απειλούν στο 58’ με τον Τζιώρα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Μέτσε, όμως ο Σταυράκης κατάφερε εκ νέου να αποκρούσει και να παραχωρήσει κόρνερ.

Οι κυανόλευκοι όσο κυλούσαν τα λεπτά έψαχναν το γκολ, αλλά το εύθραυστο 0-0 δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ, αφού ο ΓΣΑ άνοιξε το σκορ. Ο Κυπτίου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό και σέντραρε στην αντίπαλη άμυνα με τον Φλίγκο να μη χαρίζεται και να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-0.

Το σκορ αναμφίβολα δεν βόλευε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έψαχναν πλέον το τέρμα της ισοφάρισης, με τον Αναστασίου να περνά στον αγώνα στην ανάγκη τόνωσης της επίθεσης, όμως ο ΓΣΑ βρίσκοντας ανοικτούς χώρους απείλησε και πάλι στο 76’ με τον Κυπτίου να εκτελεί φάουλ θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Θεολόγη. Ο τερματοφύλακας της Νίκης απέκρουσε, ο Σαββίδης πήρε το ριμπάουντ αλλά πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η Νίκη δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να ισοφαρίσει στα εναπομείναντα λεπτά, βλέποντας την μπάλα στην τελευταία ευκαιρία της στο 91’ να περνά δίπλα από το δεξί «γάμα» του Σταυράκη, έπειτα από δυνατό σουτ του Ντινιωτάκη.

ΓΣΑ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0

Γ’ Εθνική – 23η Αγωνιστική

Στάδιο «Αθ. Ραγάζος»

Σκόρερ: (71’ Φλίγκος)

Διαιτητής: Γκαραγκάνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Σιανίδης, Χατζηβασιλείου (Μακεδονίας)

Κίτρινες: (8’ Φλίγκος-74’ Τσιουρής)

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Κόκκας, Σαββίδης, Αλεξανδρής, Κυπτίου (87’ Γκατζούλης), Στουρνάρας, Φλίγκος, Σκοπελίτης (70’ Τσιουρής), Κοντοβάς (78’ Θωμαΐδης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (85’ Βουρδάκης), Λάιος (76’ Αναστασίου), Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος (78’ Κοντοές), Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης, Μπάιριτς (72’ Τζάθας), Ντινιωτάκης, Τζιώρας.

Πραττής: «Μεγάλη και ιστορική νίκη»

Ως μεγάλη και ιστορική νίκη χαρακτήρισε την επικράτηση της ομάδας του ΓΣΑ ο άμεσος συνεργάτης και βοηθός του Κώστα Σταματίου, Κώστας Πραττής, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα αναφέροντας: «Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού έκανε μία μεγάλη και ιστορική νίκη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως κερδίσαμε δύο φορές τη Νίκη φέτος, μία μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια πρώτα στα παιδιά, έδειξαν πως το ήθελαν το παιχνίδι και το πήραν. Κοιτάμε, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, η ομάδα μας να πάει όσο μπορεί πιο ψηλά». Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν «φεύγει» πλέον το άγχος της παραμονής από την ομάδα του απάντησε: «Βέβαια. Από τώρα, μας δίνεται η ευκαιρία να κοιτάξουμε τη συνέχεια τελείως διαφορετικά, σε σχέση με το πώς τα βλέπαμε μέχρι σήμερα».

Ξηροφώτος: «Μεγάλη πικρία»

Για λογαριασμό της Νίκης Βόλου ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος επεσήμανε: «Ήταν ένα ματς που μας αφήνει μεγάλη πικρία, καθώς ήταν «στα μέτρα μας» για 90 λεπτά και από μία στατική φάση καταφέραμε να δεχτούμε γκολ και να το χάσουμε. Ένα κακό παιχνίδι, που έρχεται από μία σειρά καλών αποτελεσμάτων για εμάς, καθώς ήμασταν αήττητοι για έναν ολόκληρο γύρο. Είχαμε τέσσερις ισοπαλίες και μόνο νίκες, από ’κει και πέρα. Θέλαμε το παιχνίδι 100% για να «κλειδώσουμε» τη δεύτερη θέση, το δείξαμε, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε έναν βαθμό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πληρώσαμε ακριβά μία κακή αμυντική μας συμπεριφορά σε μία στατική φάση».

Απαντώντας για το εάν η χθεσινή ήττα μπορεί να επηρεάσει την ομάδα του στον τελικό της Τετάρτης με τον ΝΠΣ Βόλος: «Μπήκαμε μέσα στον αγώνα για να τον πάρουμε. Τώρα, αν θα επηρεαστούμε, θετικά ή αρνητικά, θα το δούμε την Τετάρτη. Δεν μπορώ να το ξέρω».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ήταν κακή η εικόνα του β’ μέρους: «Διαφωνώ, θεωρώ πως η εικόνας μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη, απ’ ό,τι στο πρώτο. Απλά, στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε το γκολ. Ήταν καθολική η υπεροχή μας στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλμυρός πέρασε δύο φορές τη σέντρα. Σε μία στιγμή δικής μας αδυναμίας, λίγο κι η ικανότητα του αντιπάλου, δεχτήκαμε το γκολ κι έληξε το ματς 1-0. Ό,τι γκολ «τρώμε», το πληρώνουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου