ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρώτος… τελικός στον Αλμυρό

πρώτος-τελικός-στον-αλμυρό-92006

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Δύο τελικούς έχει μπροστά της το ερχόμενο διάστημα και μέσα σε λίγες μέρες η Νίκη Βόλου, η οποία θα αντιμετωπίσει αρχικά τον ΓΣ Αλμυρού εκτός έδρας την ερχόμενη Κυριακή και στη συνέχεια τον ΝΠΣ Βόλος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Οι κυανόλευκοι, που πραγματοποίησαν το ρεπό τους την περασμένη Κυριακή, επέστρεψαν από τη Δευτέρα στις προπονήσεις δίχως να αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, και η ομάδα αναμένεται να παραταχθεί πλήρης, αρχικά στο στάδιο Αλμυρού Αθ. Ραγάζος, στον πρώτο από τους δύο τελικούς.

Η αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, που συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής και για τον 4ο Όμιλο, αποτελεί «τελικό» για αμφότερες τις ομάδες, με στόχο την κατάληψη της 2ης θέσης στην οποία η Νίκη Βόλου βρίσκεται πλέον με διαφορά τριών βαθμών από τον 3ο ΓΣΑ, ο οποίος θέλει επίσης το παιχνίδι και τους τρεις βαθμούς, αλλά και τη δεύτερη επικράτηση επί των κυανόλευκων μετά το «διπλό» στο Πανθεσσαλικό.

Βέβαια οι παίκτες των Στέφανου Ξηροφώτου και Φάντζιο Μπούις παραμένουν αήττητοι από την ήττα κόντρα στον ΓΣΑ που σημειώθηκε στις 26 Νοεμβρίου, και θέλουν να διευρύνουν το σερί τους παίζοντας την Κυριακή και για δύο αποτελέσματα, αφού πέρα από το επιθυμητό τρίποντο, μια ισοπαλία θα διατηρούσε τον ΓΣΑ στο -3.

Για το ερχόμενο παιχνίδι με τον ΓΣΑ τοποθετήθηκε ο γενικός αρχηγός Παντελής Πρόγκνι, αναφερόμενος σχετικά στον Blue Heart Fm. Αναλυτικά όσα σχολίασε για την αναμέτρηση της Κυριακής: «Η δουλειά μας εκτός από τη φυσική και τεχνική κατάσταση έχει να κάνει και με την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας. Η ομάδα μας έχει πλέον αντιληφθεί πως κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πολύ σημαντικό. Βέβαια και οι παίκτες μας σέβονται την ομάδα του Αλμυρού, αλλά προετοιμάζονται να πάρουν αυτό που ζητάμε, και προς αυτό δεν θα τους σταματήσει τίποτα. Ο ΓΣΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δυστυχώς για εκείνον η Νίκη είναι καλύτερη», σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πλέον αρχίζει και φαίνεται η δουλειά μας από τα Χριστούγεννα και μέχρι σήμερα. Θα φανεί και στο γήπεδο και κάθε εβδομάδα φαίνεται όλο και περισσότερο. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μας και πρέπει να το κάνει και ο κόσμος. Τα παιδιά είναι μια γροθιά».

Όσον αφορά τις προπονήσεις των κυανόλευκων, αυτές συνεχίζουν να πραγματοποιούνται μέχρι τη Δευτέρα στο Βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ενώ ενόψει του Τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣΘ της ερχόμενης Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί μία προπόνηση την παραμονή του αγώνα στο κυρίως γήπεδο του Πανθεσσαλικού.

Ο β’ αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Βασίλης Βενέτης, φιλοξενούμενος στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον δικαστικό αγώνα που υπάρχει για τους κυανόλευκους και τους Νέους Αθλητές, αναφέροντας για την υπόθεση με τον ΝΠΣ Βόλος: «Το κάθε σωματείο στο Πρωτοδικείο Κατερίνης ανέπτυξε τις απόψεις του και είμαστε σε αναμονή της απόφασης. Οι Νέοι Αθλητές Νίκης έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του εισαγγελέα Κατερίνης.

Από τον κώδικα που έχουν οι δικαστές προβλέπεται η απόφαση εντός μηνός. Αυτά δεν τηρούνται πάντα. Μπορεί να βγει και αργότερα. Το καλό σενάριο είναι να κηρυχθεί παράνομη η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Πύδνας και το άλλο σωματείο να επιστρέφει στη βάση του.

Ο ιδρυτικός σκοπός της Πύδνας είναι η μόρφωση, η διαπαιδαγώγηση και η άθληση των παιδιών της Πύδνας Κίτρους, όχι για να παίζει στον Βόλο. Εκεί στηρίζονται οι Νέοι Αθλητές Νίκης. Ως γνωστόν, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης του Ειρηνοδίκη, που ενέκρινε τη μεταφορά έδρας της Πύδνας στον Βόλο.

Βασικό έγγραφο για την απόφαση της ΕΠΟ είναι η απόφαση του Ειρηνοδίκη. Αν αυτή ακυρωθεί, τότε δεν υπάρχει δυνατότητα μεταγραφής του σωματείου και δεν ισχύει η μεταφορά έδρας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε κάποια τάση να πηγαίνουμε στα δικαστήρια. Αυτά προκύπτουν. Έρχονται στιγμές που θες να υπερασπίσεις τα συμφέροντά σου».

Για την απαλλαγή της Νίκης σε καταγγελία του ΝΠΣ Βόλος: «Είχε κατηγορηθεί το σωματείο και ο δικηγόρος μας στην Επιτροπή Δεοντολογίας και είχαμε κληθεί να απολογηθούμε για δηλώσεις του κ. Παπαπέτρου μετά από καταγγελία του ΝΠΣ Βόλος και υπήρξε απαλλαγή από το δικαστήριο της ΕΠΟ».

Για την επόμενη σεζόν σχολίασε: «Είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο. Θα γίνει Γενική Συνέλευση και τα μέλη της θα αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουμε. Θα κάνουν κάποιες προτάσεις και θα τις ακούσουμε. Δεν είμαστε παράγοντες που έχουμε καμία τρέλα και καμία λόξα να ασχολούμαστε μ’ αυτό.

Έχουμε βρεθεί σ’ αυτή τη θέση γιατί αγαπάμε την ομάδα, αλλά, αν προκύψει κάτι καλύτερο, δεν θα πούμε όχι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επενδυτή… Ποια επένδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Θα έρθει κάποιος να βάλει τα λεφτά του, για να τα πάρει πίσω; Δεν υπάρχει ομάδα με θετικό ισολογισμό στην Ελλάδα. Όλες αρνητικό ισολογισμό έχουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου