ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

στο-πανθεσσαλικό-ο-τελικός-94463

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ την επόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ενωσης ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον ΝΠΣ Βόλος, με τα δύο σωματεία να κοντράρονται για τρίτη και τελευταία φορά φέτος μετά τα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.

Όπως αποφασίστηκε χθες, κάθε ομάδα θα λάβει από 2.000 εισιτήρια και από ένα πέταλο, με τη Νίκη Βόλου να καταλαμβάνει το νότιο και τους κυανέρυθρους αυτό στη βόρεια πλευρά, με την τιμή του εισιτηρίου να ανέρχεται στα 5 ευρώ.

Σημειώνεται πως η αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης θα ξεκινήσει στις 4μ.μ. και όχι στις 3μ.μ., ενώ δεν θα υπάρξει πώληση εισιτηρίων ανήμερα του αγώνα αλλά μόνο προπώληση, η οποία θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, με το 50% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων που θα διαθέσει ο κάθε σύλλογος να πηγαίνει στην ΕΠΣΘ και το υπόλοιπο 50% να πηγαίνει στα ταμεία του κάθε συλλόγου, και ανάλογα με τα εισιτήρια που θα διαθέσει ο καθένας ξεχωριστά.

Λασκαράκης: «Καταλήξαμε για τις 14 Μαρτίου»

Νωρίτερα το πρωί, φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του Βόλος 9.86 και στην εκπομπή Classico, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Περικλής Λασκαράκης είχε εκφράσει τη θέληση να πραγματοποιηθεί ο τελικός στο ΕΑΚ του Βόλου, και σε ουδέτερη έδρα, μιας και το Πανθεσσαλικό αποτελεί επί της ουσίας έδρα της Νίκης Βόλου, αλλά σίγουρα είναι το πληρέστερο γήπεδο της Μαγνησίας, όπως προβλέπει άλλωστε και η προκήρυξη της ΕΠΣΘ. Μεταξύ άλλων ο κ. Λασκαράκης είπε: «Το 7 Μαρτίου έγινε 14, όπως το 14 Φεβρουαρίου έγινε 28 για τον ημιτελικό, καθώς ρωτήσαμε τη Νίκη πότε τη βολεύει να παίξει στον ημιτελικό. Είχε αλλάξει όλο το πρόγραμμα από τους ημιτελικούς κιόλας. Έχουμε δυο ημερομηνίες, για να προλάβουμε να προετοιμάσουμε τον τελικό, στις 14 Μαρτίου και στις 21, γιατί στις 23 πρέπει να δηλώσουμε τον κυπελλούχο στην ΕΠΟ. Στην πρώτη συνάντηση, την οποία είχα τη χαρά να κάνω με τις διοικήσεις των δυο ομάδων την Παρασκευή, συζητήσαμε τις δυο ημερομηνίες και καταλήξαμε όλοι μαζί για τις 14 Μαρτίου.

Η ημερομηνία αυτή πρόεκυψε με τη συμφωνία όλων μας και προέκυψε και κατ’ ανάγκην, αν θέλετε. Είπαμε ότι θα ορίσουμε την 14η Μαρτίου, πράγμα για το οποίο δεν είχε αντίρρηση ούτε η μια ούτε η άλλη ομάδα, έτσι ώστε, αν συμβεί κάτι, ο μη γένοιτο, να έχουμε ως ασφαλιστική δικλείδα την 21η Μαρτίου.

Και οι δύο ομάδες μας διαβεβαίωσαν ότι ο τελικός της ΕΠΣΘ θέλουν να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, και είναι τιμή τους, και αυτό αποτελεί και μέλημα δικό μας, άλλα θέλουμε να έχουμε και τη γνώμη της αστυνομίας.

Το κάθε γήπεδο έχει το πλεονέκτημα και το μειονέκτημά του. Το πιο ωραίο θα ήταν να γινόταν ο τελικός στο ΕΑΚ με τους φιλάθλους ανάμεικτα. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Θέλουμε να εντοπίσουμε τη χρυσή τομή, με σκοπό να είναι όλοι ευχαριστημένοι ή όλοι… δυσαρεστημένοι. Για την τιμή του εισιτηρίου το αποφασίζει η ΕΠΣΘ, που είναι και η διοργανώτρια αρχή. Τα 10 ευρώ δεν είναι πολλά, γιατί είμαστε η μόνη Ένωση, που δίνει και τα μισά έσοδα στις ομάδες. Η Νίκη πρότεινε 5 ευρώ, ο ΝΠΣ μπορεί να μου πρότεινε 20. Η ΕΠΣΘ μετά την εκκαθάριση θα κρατήσει τα μισά έσοδα και το υπόλοιπο 50% θα δοθεί στους δυο φιναλίστ».

Βενέτης: «Γιορτή στο Πανθεσσαλικό»

Επίσης χθες το πρωί ο β’ αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου Βασίλης Βενέτης, μίλησε για τα όσα ισχυρίστηκαν οι κυανόλευκοι από την πρώτη σύσκεψη ανάμεσα στην ΕΠΣΘ και τον ΝΠΣ Βόλος και την επιλογή του Πανθεσσαλικού αναφέροντας στον Blue Heart: «Η θέση της Νίκης Βόλου είναι ότι θέλουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο, θέλουμε ησυχία, δεν θέλουμε φασαρίες, θέλουμε ένα γήπεδο ασφαλές και να γίνει ένας τελικός-γιορτή. Το Πανθεσσαλικό δεν έχει περιορισμό εισιτηρίων. Και να το χωρίσουμε στη μέση, είναι πάρα πολύ μεγάλο, ώστε να χωρέσει πάρα πολύ κόσμο. Αυτό είναι το νόημα ενός τελικού. Δεν είναι το νόημα να συρρικνωθούμε, άλλα να γίνει ένα παιχνίδι που μπορεί να το παρακολουθήσει όλος ο κόσμος. Θα δούμε τι αποφάσεις θα παρθούν και μετά θα επανέλθουμε. Πάμε με καλή διάθεση, ώστε να συμμετάσχουμε σε έναν τελικό-γιορτή.

Αν δούμε ότι πάμε σε άλλου είδους κατευθύνσεις, τότε θα δούμε τι θα πράξουμε. Πάντως όλα θα είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, δεν το συζητάμε. Να δούμε και επιτέλους ποια είναι η πιο μεγάλη ομάδα της πόλης. Μεγάλη είναι αυτή που συγκεντρώνει κόσμο και έχει την αποδοχή του. Ας δούμε ποια είναι η πιο μεγάλη ομάδα στην πόλη και ποια έχει την αποδοχή. Στο μόνο που συναινέσαμε είναι για να γίνει ο τελικός στις 14 Μαρτίου, δείχνοντας καλή διάθεση, γιατί υπήρχε ένα ρεπό της άλλης ομάδας, άλλα δεν μπήκαμε σε τέτοιου είδους μικροαντιπαραθέσεις, γιατί θέλαμε να επικρατήσει καλό κλίμα. Εμείς ως Νίκη δεν το συζητάμε. Παντού οι τελικοί Κυπέλλου γίνονται στο μεγαλύτερο γήπεδο. Αν θέλουμε να κάνουμε γιορτή, θα πάμε στο Πανθεσσαλικό. Θέλαμε να κουβεντιάζουμε τα αυτονόητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου