ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν μπόρεσε και πάλι

δεν-μπόρεσε-και-πάλι-113419

Σκιά του προ εβδομάδας καλού της εαυτού ήταν χθες η Νίκη Βόλου, η οποία για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής παραχώρησε ισοπαλία στον Αμβρυσσέα Διστόμου, ο οποίος με το 0-0 έχει να υπερηφανεύεται πως κόντρα στους κυανόλευκους έχει κατακτήσει φέτος τέσσερις βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι είχαν την αριθμητική υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν κανέναν εκ των δύο τερματοφυλάκων που αγωνίστηκαν χθες, πετώντας και πάλι βαθμούς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η Νίκη Βόλου, και στην άμυνα με τους Γενιτσαρίδη και Ζιώγα να τοποθετούνται στα άκρα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στόπερ ήταν οι Κραγιόπουλος και Χρ. Καρτσαμπάς, ενώ ως αμυντικοί μέσοι τοποθετήθηκαν οι Μέτσε και Ντόλγκι. Μπροστά τους κινούνταν ο Ιορδανίδης, έχοντας ρόλο επιτελικού μέσου, και στην επίθεση από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ντινιωτάκης – Τζιώρας – Μπάιριτς.

Ο αγώνας

Ο Αμβρυσσέας θέλησε να βάλει δύσκολα από την αρχή στους κυανόλευκους, και με σχήμα 5-4-1 κρατούσε μακριά από την περιοχή του τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάλευαν να απειλήσουν την εστία του Ντέντσεφ. Το πρώτο 45λεπτο σίγουρα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τους παίκτες των Στέφανου Ξηροφώτου και Φάντζιο Μπούις να καταγράφουν μόλις δύο τελικές προσπάθειες.

Συγκεκριμένα η πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 35’ με τον Ντόλγκι να βρίσκεται εκτός περιοχής και από τον άξονα επιχείρησε δυνατό σουτ, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Ντέντσεφ, βλέποντας την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του. Ένα λεπτό αργότερα και αφού ο Ντόλγκι μεταβίβασε στον Τζιώρα, ο τελευταίος έστρωσε την μπάλα στον Ιορδανίδη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση θέλησε να φανεί απειλητικός, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ενόχλησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, όπως και ένα λεπτό νωρίτερα, καταλήγοντας ψηλά άουτ.

Υπεροχή αλλά

χωρίς γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο πλέον οι κυανόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι για να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο, προσπαθώντας όμως ανορθόδοξα για το 1-0, όταν στο 55’ ο Μέτσε επιχείρησε απευθείας εκτέλεση κόρνερ, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Ντέντσεφ, ο οποίος όμως απομάκρυνε έστω και με υπερένταση πάνω στη γραμμή.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να ξεμυτίσουν από την περιοχή τους, και θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί αν στο 60’ ο Θεολόγης δεν σταματούσε σε τετ-α-τετ τον Ντος Σάντος, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των κυανόλευκων μετά από διώξιμο από την άμυνα των ερυθρόλευκων και κακή αντίδραση της άμυνας της Νίκης.

Στο 67’ ο Κραγιόπουλος επιχείρησε μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι και να βρίσκει στην αντένα που κρατά τα δίχτυα, με την υπομονή των γηπεδούχων να εξαντλείται και τα λεπτά προς το φινάλε να λιγοστεύουν.

Τρία λεπτά αργότερα και στο 70’ ο Ιορδανίδης «έσπασε» την μπάλα στον Ντόλγκι, ο οποίος με απευθείας σουτ ανάγκασε τον Ντέντσεφ να πέσει στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ. Σε νέα απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μέτσε απέκρουσε και πάλι ο Ντέντσεφ πάνω στη γραμμή, με τον Ιορδανίδη να πιάνει γυριστό σουτ και την μπάλα να βρίσκει σε σώματα για να καταλήξει σε νέο κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο στο 71’.

Από σέντρα του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά ο Ιορδανίδης βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή στο 80’, πιάνοντας θεματικό γυριστό σουτ στο οποίο αντέδρασε και πάλι θετικά ο Ντέντσεφ, όμως ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα ένα λεπτό μετά, και μετά από σέντρα του Ντόλγκι προς τον Ιορδανίδη, ο Ντέντσεφ βγήκε εκτός περιοχής και απέκρουσε με τα χέρια, για να τραυματιστεί και να παραμείνει στο έδαφος μέχρι το 84’, όταν και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Παπαβασιλείου, με τον Βλάχο να γίνεται αλλαγή, με τον νεοεισελθόντα τερματοφύλακα να αποκρούει πέφτοντας στην κάτω αριστερή γωνία, παραχωρώντας κόρνερ στο 85’.

Ένα λεπτό μετά και στο 86’ γυριστή κεφαλιά του Αναστασίου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Παπαβασιλείου μετά τη σέντρα του Βουρδάκη, με την τελευταία κυανόλευκη προσπάθεια να καταγράφεται στο 87’, όταν ο Κραγιόπουλος βρέθηκε στο δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου και θέλησε να σκοράρει με προβολή, με τον Τέλλο να τον σταματά και να παραχωρεί κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το 90’, αλλά και στα έξι που κρατήθηκαν έως τις καθυστερήσεις, τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τη Νίκη να μην καταφέρνει να κερδίσει για δεύτερη φορά φέτος τον Αμβρυσσέα, μετά το 1-0 του Διστόμου.

Κόκκινη: 81’ Ντέντσεφ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπούις – Ξηροφώτος): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Ζιώγας, Κραγιόπουλος, Καρτσαμπάς Χρ., Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης, Ντινιωτάκης (71’ Βουρδάκης), Μπάιριτς (91’ Τζάθας), Τζιώρας (58’ Αναστασίου)

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ (Τσίρκοβιτς): Ντέντσεφ, Μεταλλινός (75’ Μαργαρίτης), Καλαγκάνης, Γιαλαμίδης, Τέλλος (92’ Σχίζας), Βανγκέλι, Βλάχος (82’ Παπαβασιλείου), Σούκιας (70’ Μπότσης), Ντος Σάντος, Χίζι, Μανιδάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου