ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Τη Νίκη εκεί που πρέπει»

τη-νίκη-εκεί-που-πρέπει-117117

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εκ των αντιπροέδρων της Δ.Ε. ποδοσφαίρου ο κ. Βασίλης Βενέτης μίλησε χθες για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους κυανόλευκους και όχι μόνο, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων το πρόσφατο ντέρμπι της Νεάπολης με τον ΝΠΣ Βόλος, το μεγάλο όνειρο για τη δημιουργία του σπιτιού της Νίκης, αλλά και για το τι χρειάζεται προκειμένου η ομάδα να είναι πρωταθλήτρια την ερχόμενη σεζόν.

Ο κ. Βενέτης αισθανόμενος δικαιωμένος για τη μέχρι στιγμής προσπάθεια της Δ.Ε. αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον δικαστικό αγώνα που «τρέχει» κατά του ΝΠΣ Βόλος. Αναλυτικά όσα υποστήριξε φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του Blue Heart:

Για το θέμα του ΟΣΕ: «Είμαστε σε διαδικασία συνέλευσης. Η διαπραγμάτευση για να γίνει το θέμα με τον ΟΣΕ είχε κάποιες προτάσεις. Δηλαδή θα γίνουν κάποιοι χώροι και το γήπεδο που υπάρχει να βελτιωθεί και να γίνει ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα, επί της ουσίας τρία γήπεδα 5Χ5. Να γίνει ένας χώρος καφέ και μία αίθουσα συνελεύσεων. Τώρα έχει προκύψει και το σχέδιο για να γίνει ένας χώρος φιλοξενίας αθλητών, που θα μας εντάσσει σε ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων αθλητικού τουρισμού που τρέχει αυτή τη στιγμή. Αυτά θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή γενική συνέλευση που είμαστε κοντά χρονικά για να γίνει.

Επίσης στην πρόταση είναι να γίνει ένα μουσείο της Νίκης Βόλου. Τα μεγάλα κτίρια προορίζονται για ξενώνες και γυμναστήριο. Το…περίβλημα είναι διατηρητέο. Το εκτός δηλαδή, αυτό που φαίνεται».

Για το πού θα βρεθούν τα χρήματα: «Ό,τι και να είναι η Ερασιτεχνική Νίκη θα έχει τον έλεγχο της επένδυσης και θα την κατευθύνει όπως θέλει η Ερασιτεχνική, με τη Γ.Σ. να αποφασίζει το πώς θα προχωρήσουμε».

Για το θέμα της εκκαθάρισης: «Όλα έχουν μπει στον σωστό δρόμο. Βοηθάει πάρα πολύ ο κ. Αργύρης Χαδούλης».

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Πάρα πολλοί παίκτες ήθελαν να έρθουν τον Ιανουάριο, αλλά δεν ήταν εύκολη η αποδέσμευση από τις ομάδες τους, βέβαια όσα παιδιά ήρθαν το ήθελαν πολύ και είπαν θέλουμε να παίξουμε στη Νίκη. Κάποια παιδιά είναι νεαρά στην ηλικία ήρθαν να δουλέψουν, να μπουν στο κλίμα της ομάδας και να πάρουν λεπτά συμμετοχής σιγά – σιγά».

Για το παιχνίδι με τον ΝΠΣ: «Η εμφάνιση ήταν καλή αλλά το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Όπως βέβαια μπορεί να ήταν και χειρότερο, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θεωρώ όμως ότι η προσπάθεια άφησε ικανοποιημένο όλον τον κόσμο. Υπάρχουν βέβαια παιχνίδια, όπως αυτό που ακολουθεί με τον Αμβρυσσέα, στο οποίο το θέαμα δεν μπορεί να είναι τόσο καλό αν δεν ανοίξει γρήγορα το σκορ με τις φιλοξενούμενες ομάδες που έρχονται στο Πανθεσσαλικό να κοιτάζουν πρώτα να αμυνθούν και όχι να κερδίσουν. Νομίζω πως οι παίκτες κατάλαβαν από την προπόνηση της Τρίτης πως η ομάδα συνεχίζει και δεν θα πρέπει να μείνουνε στο παιχνίδι του Σαββάτου. Πήραμε μια ισοπαλία με μία ομάδα της κατηγορίας δεν κάναμε κάτι».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Τους τελευταίους δύο μήνες πιστεύω πως το κλίμα στην ομάδα έχει αγγίξει το άριστο. Τα παιδιά λέγανε θα φανεί στο γήπεδο και σιγά – σιγά βγήκε».

Για την επιλογή του Πανθεσσαλικού: «Οι μεγάλοι παίκτες δεν έρχονται σε μικρά γήπεδα. Οι παίκτες κοιτάζουν που θα αγωνίζονται και που θα προπονούνται πριν επιλέξουν μία ομάδα. Όσα λεφτά κι αν δώσεις σε κάποιον παίκτη, αν τον βάλεις να αγωνιστεί σε ένα χωράφι, δεν θα το κάνει. Κοιτάμε ότι κάνουμε να έχει διάρκεια και μέλλο».

Για τη συμβολή του κόσμου: «Δεν μπορούμε να πάμε ξαφνικά στον 5ο όροφο. Πρέπει να βάλουμε βάσεις και θεμέλια και ο κόσμος είναι αυτός που θα απογειώσει την ομάδα. Αν ο κόσμος πλαισιώσει την προσπάθεια τότε θα έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι φανταζόμαστε και έχουμε σαν όνειρο».

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αμβρυσσέα: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δε συζητάω παικτικά, είμαστε ανώτερη ομάδα, αλλά είναι από τα παιχνίδια που χρειάζονται υπομονή. Σίγουρα τα παιδιά το θέλουν πολύ. Κανείς παίκτης δεν επαναπαύεται».

Για τον δικαστικό αγώνα κατά του ΝΠΣ: «Ξέρουν καλύτερα οι νομικοί μας το τι θέλουμε να κάνουμε. Στη ζωή κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος. Θα δούμε τα αποτελέσματα και θα τα πούμε μετά. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Εμείς έχουμε διαφορετική. Ο καθένας εκτίθεται και ανάλογα παίρνει την αποδοχή ή την απόρριψη από τον κόσμο».

Για το πώς φαντάζεται τη Νίκη του χρόνου: «Εγώ θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να έχει ξεκινήσει και δεν ξέρω πού θα έχει φτάσει το έργο του ΟΣΕ. Η Νίκη πρέπει να έχει το δικό της σπίτι, όπως έχει αυτή τη στιγμή το Πανθεσσαλικό η πρώτη ομάδα. Πρέπει και οι Ακαδημίες να έχουν το δικό τους σπίτι. Μη ξεχνάτε πως τα προηγούμενα χρόνια η Νίκη έβγαλε ποδοσφαιριστές που παίζουν τώρα στη Super League. Σκεφτείτε ο Λημνιός να είχε μείνει σε εμάς και να μην είχε φύγει για τον Ατρόμητο και κάποια στιγμή να μπορούμε να τους κρατάμε εδώ», ενώ όσον αφορά την πρώτη ομάδα πρόσθεσε: «Θέλω η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και πρωταγωνίστρια, αλλά πρώτος είναι ένας στην κατηγορία. Μακάρι να είμαστε εμείς ή φέτος ή του χρόνου. Όταν υπάρχει διάθεση έρχεται και το αποτέλεσμα».

Για το θέμα του Λημνιού και τη μη καταβολή των χρημάτων από τον Ατρόμητο: «Μάλλον θα πάμε σε δικαστική διαμάχη, δεν το θέλουμε αλλά εκεί εξελίσσεται η υπόθεση».

Για τη λειτουργία των Ακαδημιών: «Δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε πάντα πρωταθλητές, αλλά να κάνουμε Νικιωτάκια. Αυτή τη στιγμή αν έρθεις ένας ποδοσφαιριστής και είναι 27-28 χρόνων, μπορεί να μην ταιριάζει στη νοοτροπία της ομάδας. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει πρωταθλητής, αλλά καλός άνθρωπος».

Τέλος για το έργο της Δ.Ε. ανέφερε πως: «Κοντά στη μεγάλη επιτυχία ήταν και η αποτυχία. Δεν είναι εύκολο. Εμείς με αυτά που βρήκαμε θεωρώ πως θα οργανώσουμε και θα φτάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει να είναι».

Σφυρίζει ο Πολυχρόνης

Ο κ. Φώτης Πολυχρόνης από την ΕΠΣ Πιερίας θα σφυρίξει το ερχόμενο Σάββατο στο παιχνίδι ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον Αμβρυσσέα Διστόμου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Στην αναμέτρηση με ώρα έναρξης τις 3μ.μ. που εντάσσεται στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, βοηθοί του Κατερινιώτη ρέφερι θα είναι οι κ.κ. Γιώργος Ταγκαλίδης και Ιωάννης Μηνούδης από την ίδια ΕΠΣ. Στο τελευταίο παιχνίδι που ο Κατερινιώτης διαιτητής βρέθηκε σε παιχνίδι των κυανόλευκων ήταν στο περσινό πρωτάθλημα και απέναντι στον Ρήγα Φεραίο στο Π. Μαγουλάς, όταν η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου είχε επιβληθεί με 2-1 και με ανατροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου